Poesi i Grenseland har i år blitt en stor poesifestival med to poesiforestillinger. Til sammen 10 poeter, fem musikere, en danser og et kor deltar.

Vi trår til med et rykende aktuelt tema under årets festival, «Undertrykkelse, frigjøring og sivil ulydighet».

Første del av festivalen går av stabelen lørdag 28. august her på Litteraturhuset. Vi blir beæret av besøket fra de tre iranske Fribyforfatterne Asieh Amini, Fatemeh Ekhtesari og Benyamin Farnam, samt tre norske poeter med kjente og kjære Nils-Øivind Haagensen i spissen. Poesien får tonefølge fra kontrabass og trommer, navnlig Rodrigo Villagra og Emil Norman Kristiansen.

Andre del av festivalen finner sted i Fredrikstad Domkirke 12. september kl. 19 med den naturvennlige messen Missa Mystica. Mer info følger hos #Poesihuset.

Disse møter du:

Asieh Amini er en poet, journalist og menneskerettighetsforkjemper fra Iran.

Marte Huke er forfatter og gjendikter.

Fatemeh Ekhtesari er en iransk kvinnerettighetsaktivist, poet og forfatter.

Benyamin Farnam er filmskaper og poet fra Iran.

Kathleen Rani Hagen er en litterær løsarbeider fra Kristiansand og redaksjonssekretær hos Forfatternes Klimaaksjon.

Nils-Øivind Haagensen er forlagssjef, journalist og poet fra Ålesund

Rodrigo Villagra er kontrabassist, pedagog og en sentral musiker i det østfoldske musikkmiljøet.

Emil Norman Kristiansen er trommeslager og trommeinstruktør.

Freddy Fjellheim er forfatter, redaktør og festivalleder fra Gressvik.

Om Poesi i Grenseland:

Poesi i Grenseland har siden oppstarten i 2011 satset på utradisjonelle fremføringsformer der musikere, kor og dansere inngår i forestillingene, ofte i uvante sammenhenger for den moderne poesien, som i en kirke eller på en musikkfestival. Allerede i vårt andre år viet vi den gjendiktede verdenspoesien oppmerksomhet med et eget arrangement, noe som dessverre ikke er vanlig i Norge.

Våren 2020 inngikk Poesi i Grenseland et samarbeid med Litteraturhuset i Fredrikstad der festivalen tok for seg barn på flukt og flyktninger, med fire poeter, to dansere, en fotograf og to musikere.

Takket være støtte fra Domkirkens menighetsråd, Fredrikstad kommune, Norsk Forfattersentrum, Viken fylkeskommune og en stor bevilgning fra Norsk Kulturråd, kan Poesi i Grenseland under årets festival presentere to oppsetninger over to dager.

Her kan du lese nevnte artikler hos Forfatternes klimaaksjon (NB først i listen en svært skrivefør doktogradsstudent fra Fredrikstad):

Ulydighet og dydighet / Marius Mikkel Kjølstad

Sivil ulydighet / Arne Johan Vetlesen

Teori som praksis / Anders Dunker

More civil disobecience? / Emmanuel Shokrian

Kan Kirken støtte sivil ulydighet? / Biskop Anne Lise Ådnøy

være i forræderiet og ville ut: sivil ulydighet / Wera Sæther

Menneskenes gave / Kathleen Rani Hagen

Søndag 12. september i Domkirken: Missa Mystica

Missa Mystica er kort sagt en messe der natur- og kjærlighetspoesi møter dans, liturgi og musikk. Noen av Norges ypperste poeter deltar: Tone Hødnebø, Aina Villanger og Steinar Opstad. Freddy Fjellheim holder messens læredikt om Maria Magdalena. Aurora Itland (bosatt i Oslo, men oppvokst i Halden) er danser og koreograf.

Vi får også med den internasjonalt kjente norske trompetisten Hilde Holsen. Domkirkens musikalske krefter stiller med Dan René Dahl på orgel og klaver og Birgitte Gudim som dirigent for koret Senza Rigore, samt Knut Henriksen på klarinett. Domprost Kari Mangsrud Alvsvåg og sokneprest Kristin Winlund er liturger.

Poesi i Grenseland: Undertrykkelse, frigjøring og sivil ulydighet

Poesi

Tid: lørdag 28. august 2021

Klokken: 19.00 - 20.30

Pris: 200 ,-

Arrangør:

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev