Pårørende – på liv og død

Pårørendedagen 2023 markeres med foredraget Pårørende- På liv og død av Guro Skottene. Konferansier Gry Haugland leder panelsamtale hvor pårørende dele sine tanker om håp og mestring. Mette Gansmoe og Martin Alfsen står for kveldens musikalske innslag. 

En dag dedikert til å synliggjøre pårørende.

De fleste vil en eller annen gang oppleve å bli pårørende. Vi vil oppleve å få aldrende foreldre med sviktende helse, sykdom som rammer noen nær oss – partner, søsken eller i verste fall barn. Det kan skje med gode venner, kolleger og naboer som trenger vår hjelp. Det kan skje alle.

Gry Haugland

Guro Skottene

Mette Gansmoe og Martin Alfsen

Pårørendedagen handler om å markere og hedre den viktige innsatsen pårørende gjør i samfunnet, og om å bidra til å synliggjøre deres erfaringer og kunnskap. Rundt 800 000 pårørende legger ned 110 000 årsverk med arbeid hvert år – det bør anerkjennes!

Guro Skottene jobber som rådgiver ved Lærings- og mestringssenteret ved Rikshospitalet. Hun er utdannet diakon med videreutdanning i psykiskhelse arbeid og livsstyrke trening. Ved siden av dette har hun jobbet som foredragsholder siden 2003. Gry Haugland er utdannet som sosionom, hun jobber som rådgiver for seksjon for helse og velferd i Fredrikstad kommune. Martin Alfsen er komponist, dirigent og musikkprodusent. Som musikkprodusent har Martin vært involvert i nærmere 100 albumutgivelser. Han har jobbet med artister som Inger Lise Rypdal, Jahn Teigen, Gaute Ormåsen, Hanne Krogh, Jan Groth og mange flere.

Arrangører:

  • Fredrikstad Kommune – Pårørendesenteret
  • Landsforeningen for pårørende innen psykisk helse (LPP)
  • Ivareta – Pårørende berørt av rus
  • Spillavhengighet Norge
  • CarciNor
  • Prostatakreft foreningen

Pårørende – på liv og død

Foredrag

Tid: onsdag 20. september 2023

Klokken: 18.00 - 20.00

Pris: gratis

Arrangør: Fredrikstad kommune

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev