Søk arrangement
Ord i Grenseland fredag
 • Tid:
  fredag 4. sep 2020
 • Klokken:
  18:00- 23:00
 • Arrangør:
  • Ord i Grenseland
Pris:
 • Se oversikt
Eksternt
 • Tid:
  fredag 4. sep 2020
 • Klokken:
  18:00- 23:00
 • Arrangør:
  • Ord i Grenseland
Pris:
 • Se oversikt
Eksternt
Ord i Grenseland fredag

Ord i Grenselands 10-årsjubileum 2020

2020 er jubileumsår for Ord i Grenseland. Da gjennomfører vi festivalen for 10. gang. Dette skal synes, og det skal merkes. Både blant barn, ungdom og voksne i Fredrikstad, og blant forfattere og forlag i Norge og Norden.

I jubileumsåret gir vi ordet og scenen til norske og skandinaviske kvinner, som på hver sin måte løfter frem litteratur gjennom sine romaner, dikt, sanger, dokumentarer, kommentarer og i debatter.

Program fredag 4. september (to bolker).

kl. 1800: Del 1: Festivalåpning og lokal festaften (DEL 1)

Festivalåpning ved Camilla Eidsvold, lokal festaften, prisutdeling av Fredrikstad Næringsforenings pris Fredrik Halvorssens legat, musikalsk innslag ved Sunniva Berg, debutantmøte med Ida Fjeldbraaten og Livet illustrert med Lisa Aisato. Kr. 250/200 eks billettavgift

kl. 21.00 Del 2: Fosses dikt

Samtale mellom Anne Marit Jacobsen og Anne Fjellro etterfulgt av diktkonsert med Anne Marit Jacobsen og Sinikka Langeland. Kr. 250/200 eks billettavgift

Klikk her for festivalpass og dagspass

 

Festivalåpning og lokal festaften (DEL 1)

Festivalåpning ved Camilla Eidsvold

Årets festival åpnes av Camilla Eidsvold, en ildsjel i det lokale kulturlivet i Fredrikstad og nå i Østfold. Etter flere år i den politiske ledelsen i Fredrikstad, i formannskapet og som leder av Kulturutvalget, er Camilla nå Fylkesråd for kultur og integrering i det nye Viken. Vi er stolte av at Camilla kaster glans over årets festival og skyter startskuddet for Ord i Grenseland 2020.

Lokal festaften

Første del av åpningskvelden er viet lokale forfattere og en musiker. Gled deg til musikk, illustrasjon og litteratur fra vårt eget område!

Prisutdeling

Også i år deler vi ut Fredrikstad Næringsforenings pris Fredrik Halvorssens legat. Prisen deles ut til en lokal forfatter.

Musikalske innslag ved Sunniva Berg.

Sunniva Berg er et musikalsk multitalent fra Skjeberg. Hun begynte med klassisk sang, men har med årene beveget seg mer over i grenseland mellom folkemusikk og jazz, og hun mestrer et stort antall instrumenter. Hun har en unik evne til å formidle historier på tvers av tid, sjangre og landegrenser. På Ord i Grenseland har hun fått stikkordene kvinner og fortellinger. Kjenner vi Sunniva Berg rett, blir resultatet magisk.

Debutantmøte

Foto: Anna-Julia Granberg, Blunderbuss

Ida Fjeldbraaten er født i 1984 og er fra Fredrikstad. I år debuterte hun som forfatter av romanen «Jerv». Boken mottatt strålende kritikker! Jerv er en brutal, sår og drivende fortelling om kroppsvæsker, kjefter, tenner, gjørme og bitt, om natur og kultur. Det er en roman om dyret i mennesket, og mennesket i dyret. Romanen utforsker dyreparken som overskuddsfenomen. Hva skjer på et sånt sted når samfunnet utenfor bryter sammen? Vi får høre Ida lese utdrag fra boken sin, og vi møter henne i samtale med Christine Ellefsen Haugsten.

 

 

 

 

 

Livet illustrert

En samtale mellom Lisa Aisato og Kirsti Knutsen

Foto: Astrid Waller

Lisa Aisato kommer! Lisa er forfatter, illustratør og billedkunstner. Vi kjenner henne best for sine poetiske og varme illustrasjoner i bøkene Snøsøsteren og Til ungdommen. Nå er hun aktuell med Livet – illustrert, en kavalkade av sine beste arbeider de siste 12 årene. Bildene er fra alle livets faser: kjærlighet, sorg og glede. Vi gleder oss til å møte Lisa Aisato på Ord i Grenseland den 4. september. Lisa bokbades av Kirsti Knutsen. Kirsti har vært med i programkomiteen for Ord i Grenseland siden 2017, og er bibliotekar og leder av Barne- og ungdomsavdelingen ved Fredrikstad Bibliotek.

Pris for festivalåpning og lokal festaften: Kr 250

Under 25: kr 200

Kl 2100: Del 2: Fosses dikt

Andre del av åpningskvelden er viet en av våre aller største diktere: Jon Fosse. Vi møter en av våre kjæreste tolkere av Fosses dikt, Anne Marit Jacobsen, i en samtale, før vi hengir oss til diktene.

En elsket kunstner

En samtale mellom Anne Marit Jacobsen og Anne Fjellro

Ord i Grenseland har gleden av å invitere til et møte med Anne Marit Jacobsen, der hun får fortelle mer om sitt liv som skuespiller og som formidler – særlig av Jon Fosses dikt. Vi møter henne i samtale med Anne Fjellro. Kvelden avsluttes med forestillingen «Ro mitt hav» med Anne Marit Jacobsen og Sinikka Langeland.

Anne Marit har mottatt utallige priser for sin innsats og ble i 2018 kommandør av St. Olavs orden. Hun har utviklet flere forestillinger/konserter med prosa og lyrikktekster i samarbeid med forskjellige musikere. I 2019 ble hun bedt om å gi ut en diktsamling med tekster av Jon Fosse. Det var Fosse selv som ønsket dette. Det er tekster fra denne boka som danner stammen i hennes nye prosjekt «Ro mitt hav.»

Ro mitt hav

Foto: Oddleiv Apneseth

En diktkonsert med Anne Marit Jacobsen og Sinikka Langeland

I forestillingen «Ro mitt hav» formidler Anne Marit Jacobsen sine utvalgte dikt av Jon Fosse. Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd. Musikken er komponert og fremføres av en av våre fremste folkemusikere, Sinikka Langeland. Sinikka har en imponerende merittliste med 16 soloutgivelser og flere bestillingsverk med store jazzmusikere. Hennes hovedinstrument er kantele og sang. Forestillingen er en lyrisk og vakker reise inn i Jon Fosses lyrikk. Kom og nyt!

Slutt kl 2300

 

Pris for del 2: Fosses dikt: Kr 250

Under 25: kr 200

Andre kommende arrangementer

Tirsdag 25. aug 2020 kl 19:00
Kathrine Jensen, leder palestinakomiteen i Norge holder foredrag etterfulgt av filmvisning.
Torsdag 27. aug 2020 kl 19:00
Krimforfatter og tidligere etterforskningsleder Jørn Lier Horst innkaller forfatter Jan-Erik Fjell til avhør.
Torsdag 3. sep 2020 kl 18:00
De opplever det jevnlig: Stygge kommentarer, hets og mistenksomhet. I høstens første folkemøtet spør vi: hvor ille er hverdagsrasismen i Fredrikstad? Og hvordan skal vi komme den til livs?
Lørdag 5. sep 2020 kl 12:00
Ord i Grenselands 10-årsjubileum 2020. Med Nina Lykke, Agnes Ravatn, Monica Isakstuen, Shazia Majid og Maria Kjos Fonn med flere.
Onsdag 9. sep 2020 kl 09:00
Digital markedsføring er helt sentralt i bedriftens verdiskaping.
Onsdag 9. sep 2020 kl 19:00
Steinar Ekvik foredrar om sorg og sorgprosesser.
Load More