Søk arrangement
Omvegen heim
 • Tid:
  lørdag 14. nov 2020
 • Klokken:
  13:00- 14:00
 • Arrangør:
  • Studium Actoris
Pris:
 • 100,-
Eksternt
 • Tid:
  lørdag 14. nov 2020
 • Klokken:
  13:00- 14:00
 • Arrangør:
  • Studium Actoris
Pris:
 • 100,-
Eksternt
Omvegen heim

Geddy Aniksdal i samtale med Christine Haugsten Ellefsen
om sin fargerike oppvekst i industribygda Årdalstangen, der rådet lød «Pul aldri ein årdøl!» om du ville komme deg vekk fra bygda. Geddy greide det, ifølge henne selv såvidt, og dro til Bergen og videre derfra ut i verden, ved en ren tilfeldighet deltok hun mange år senere på et ukes teaterseminar i Porsgrunn, noe som forandret hele livsretningen hennes. Aniksdal vil også lese fra sitt essay «Omvegen heim».

Geddy Aniksdal er skuespelar, regissør og pedagog. Ho kom til Grenland Friteater våren 1981 og er ein av fem eigarar av teateret. Ho har vore med i alle hovedproduksjonane sidan starten, og har sitt dagleg virke på Friteateret. Ho er svært oppteken av språk, og spelar helst på dialekt.
Ho har publisert ei rekke artiklar i The Open Page, eit teatertidskrift som det internasjonale teaternettverket The Magdalena Project har gjeve ut. Geddy Aniksdal har spela forestillingar og gjeve kurs og helde foredrag i meir enn 25 land.

Christine Haugsten Ellefsen er formidlingsrådgiver i Helfo, født og oppvokst i Fredrikstad, utdannet historiker og har bred erfaring innen kulturformidling og kommunikasjon. Hun har jobbet med formidling i kulturarvssektoren siden 2009, først ved Museumssenteret i Hordaland, så ved Tromsø Museum – Universitetsmuseet. Hun er opptatt av mulighetene som ligger i spenningsfeltet mellom digitale løsninger og kulturarv, og har vært med å utvikle Borgcraft, der elever får rekonstruere middelalderbyen Borg i Minecraft.

Lørdag 14. november, kl. 13.00, Litteraturhuset i Fredrikstad Høst SAFT, Kulturfestival i unntakstilstand

Arrangør: Studium Actoris i samarbeid med St. Croix-huset og Litteraturhuset Fredrikstad

Andre kommende arrangementer

Mandag 12. apr 2021 kl 19:00
Forfatter og dramatiker Monica Isakstuen møter skuespiller og forfatter Linn Skåber i samtale om sin siste bok "Mine venner"
Tirsdag 20. apr 2021 kl 18:30
Oversetterne Jon Rognlien og Astrid Nordang tar for seg italiensk kultur og litteratur med Signe Prøis.
Tirsdag 20. apr 2021 kl 20:00
Hvor skjør er vår menneskelighet når vi havner i desperate situasjoner? Møt den internasjonale forfatterstjernen Franzobel i samtale med Bernhard Ellefsen.
Torsdag 22. apr 2021 kl 19:00
De heltemodige og dramatiske historiene fra 2. verdenskrig er velkjente, men ikke de lavmælte, men likevel betydelige fortellingene om hverdagsopplevelser.
Fredag 23. apr 2021 kl 19:00
En av landet mest folkekjære artister kommer til Fredrikstad for å spille konsert.
Søndag 25. apr 2021 kl 14:00
Forfatter Thorvald Steen og psykiater, forfatter og professor Finn Skårderud om kunst og galskap.
Load More