Krise på krise: Hva gjør oljefondet og lokale investorer?

UTSOLGT: Inflasjonen skyter i været. Kjøpekraften og børsene stuper, det er krig, matmangel og klimakrise. Hva gjør han som forvalter Norges billionformue – og de lokale investorene – nå?

Velkommen til en helaften hvor vi setter søkelyset på det mange snakker om: Verdensøkonomien. Hør hva sjefen for Oljefondet, Nicolai Tangen, og lokale investorer, tenker om det svært urolige finansmarkedet, behovet for grønt skifte – og ikke minst hvilken rolle private penger kan spille for å komme oss ut av de alvorlige problemene.

Kl.1900: Oljefondet – Quo Vadis?

Han forvalter en av de største formuene i hele verden – over 12.000 milliarder kroner – på vegne av deg og meg. Møt Oljefondets sjef, Nicolai Tangen (55), og hør hva han tenker om og jobber med investeringer, ledelse og etiske utfordringer. Hvordan forholder de seg til en verden som er så urolig som i dag?

Denne kvelden møter du lederen av oljefondet, Nicolai Tangen, i samtale med Fredrikstad-bosatte Kjell Jørgensen, professor på BI i Oslo. Det blir anledning for publikum i salen til å stille spørsmål til Tangen.

NB: Du kan kjøpe billett bare til dette arrangementet – eller til hele kvelden. Billetttype velger du i billettmenyen.

Kl. 2030:  Bærekraft og investeringer: Bare gull og grønne skoger?

Hva gjør næringslivet i Østfold for å fremme bærekraft næringsliv? Hva gjør de lokale bankene og de lokale pengeflytterne? Møt investorene Haakon Sæter, Morten Fredriksen og Bård Eker, og sjeføkononom Elisabeth Holvik, i samtale med Kjell Jørgensen.

For at vi skal lykkes med det grønne skiftet må fire aktører spille på lag; Regulatoriske myndigheter som regjering og Stortinget, næringslivet, finansindustrien og forbrukere.

I denne debatten skisserer først Kjell Jørgensen kort premissene for at vi skal kunne lykkes med omstillingen til et bærekraftig samfunn, før de øvrige paneldeltakerne får muligheten til å redegjøre for hva de og deres bedrift og/eller bransje gjør.

Disse deltar:

  • Haakon Sæter, investor fra Fredrikstad.
  • Elisabeth Holvik, sjeføkonom i SpareBank 1.
  • Morten Fredriksen, administerende direktør i Fredriksborg Eiendom AS og styreleder i Værste AS.
  • Anders Lier, leder / grunder av Energi.AI.

Vi åpner opp for innspill og spørsmål fra salen.

Kl. 21.30:    Sosialt treff i Joker bar.

Vi avslutter kvelden med mingling i Litteraturhuset Fredrikstads nyoppussede bar, Joker, i 3.etasje.

 

NB: Arrangementene er nå dessverre fulltegnet.

Disse kommer:

Nicolai Tangen er kjent som norsk hedgefondforvalter  som i september 2020 ble daglig leder i Norges Bank Investment Management (NBIM), også kalt oljefondet.

Elisabeth Holvik er sjeføkonom i SpareBank 1.

Haakon Sæter er profilert investor fra Fredrikstad.

Morten Fredriksen er administerende direktør i Fredriksborg Eiendom AS og styreleder i Værste AS.

Anders Lier er investor og teknologientusiast. Anders H. Lier er leder / grunder av Energi.AI. Han har over 25 års erfaring med å lede, utvikle og investere i teknologiselskaper. Energi.ai tilbyr løsninger for å måle klimafotavtrykk og arbeider for at selskaper skal bli klimanøytrale.

Kjell Jørgensen er professor i økonomi ved handelshøyskolen BI i Oslo. Han er også spaltist og lager BI-podcasten Finans i Fjæra. Jørgensen er bosatt i Fredrikstad.

Denne kvelden er spesielt støttet av:

Krise på krise: Hva gjør oljefondet og lokale investorer?

Samfunn

Tid: torsdag 20. oktober 2022

Klokken: 19.00 - 22.00

Pris: 250/150 ,-

Kvelden består av flere arrangementer. Billett-type velger du i billettmenyen.

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev