Økonomikveld med NHO-sjefen: Hvem tar regningen?

Norsk økonomi står ved et veiskille. Hvordan ruster vi AS Norge og privatøkonomien for den krevende fremtiden? Møt NHO-sjef Ole Erik Almlid og flere av landets fremste økonomiske «tenkere» – om hvilke grep som vi må ta.

Norge står overfor store økonomiske utfordringer det neste tiåret. Høye renter, inflasjon, en svekket krone, press på velferdsstaten med økte utgifter og en befolkning som får stadig flere eldre og færre yngre.

Legg til usikre energipriser, voksende statlig sektor, høyt sykefravær, mange uføre, økte forsvarsbudsjetter og et grønt skifte som vil koste dyrt, så kommer spørsmålet: Er de beste dagene bak oss? Hva slags økonomisk poltikk skal vi føre? Og ikke minst: Er tiden inne for en dramatisk omlegging av den norske modellen? Hvem skal ta regningen i AS Norge i fremtiden?

Hver høst samler Litteraturhuset Fredrikstad mange av de fremste personene i norsk økonomi for å drøfte veien videre. I 2021 hadde vi besøk av sentralbanksjef Øystein Olsen og i 2022 hadde vi besøk av oljefondsjef Nicolai Tangen. I år samler vi en bukett med landets fremste tenkere og premissleverandører for norsk økonomi.

Du møter:

Ole Erik Almlid, NHO-direktør

Ole Erik Almlid er administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon, NHO. Almlid har jobbet i NHO siden 2013, først som direktør med ansvar for kommunikasjon og regioner, og fra 2015 som viseadministrerende direktør med ansvaret for næringspolitikken i NHO. Han har tidligere vært nyhetsredaktør i Aftenposten, sjefredaktør i Østlendingen og Hamar Dagblad, sjefredaktør og daglig leder i Avisenes Pressebyrå og politisk redaktør i Trønder-Avisa.

Mathilde Fasting

Mathilde Fasting arbeider som siviløkonom og idéhistoriker i Civita. Mathilde har skrevet flere bøker, blant annet Den norske Velferden, Valgfrihet, Borgeren og fellesskapet, Vilje til å lykkes og Har vi råd til fremtiden? Hun er vert for Civitas ukentlige podcast, «Liberal halvtime», sammen med Eirik Løkke. Mathilde er siviløkonom fra NHH. Foto: CF Wesenberg Kolonihaven

Bård Eker er gründer og industrieier fra Fredrikstad. Han driver og eier bedriftsgruppen Eker Group, som blant annet inkluderer Eker Design. Eker Group er heleier av båtprodusenten Hydrolift. Eker Design har i perioden 1998 – 2014 vunnet Merket for god design (Norsk Designråd) ikke mindre enn 14 ganger i kategorien Industridesign. De vant også den internasjonale designprisen Red Dot Award i 2011, og Hedersprisen fra Norsk Designråd i både 2013 og 2014.

Kjell Jørgensen er førsteamanuensis i finans ved handelshøyskolen BI i Oslo. Han er også spaltist og lager BI-podkasten Finans i Fjæra. Jørgensen er bosatt i Fredrikstad. Det er Jørgensen som skal lede samtalene denne kvelden.

Flere navn kommer…

Økonomikveld med NHO-sjefen: Hvem tar regningen?

Samfunn

Tid: torsdag 16. november 2023

Klokken: 19.00 - 20.30

Pris: 190 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev