Søk arrangement
Økonomi: Når letter de mørke skyene?
 • Tid:
  mandag 19. okt 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:30
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • Gratis
Pris nettstrømming:
 • 80,-
 • Tid:
  mandag 19. okt 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:30
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • Gratis
Økonomi: Når letter de mørke skyene?

Øystein Olsen styrer renten din, passer på bankene og norsk økonomi – og forvalter over 10.000 milliarder kroner. Møt Norges sentralbanksjef i samtale med administrerende direktør i Fredriksborg Eiendom, Morten Fredriksen. 

Hva er utsiktene for norsk økonomi de neste årene? Hvor hardt har korona-pandimen rammet oss? Viruset har skapt stort uro i markedene. Samtidig har oljeprisen falt betydelig. Hvordan kan dette påvirke norsk økonomi på lang sikt?

Makroøkonomien har stor påvirkning på vår privatøkonomi. Både rentepolitikken, handelspolitikken, pandemier, oljepriser og kronekurs ligger utenfor hva hver enkelt av oss kan kontrollere. Men alt dette påvirker både prisnivået og ikke minst arbeidsmarkedet.

Og mannen som skal samle alle trådene – og som sitter på en av verdens største pengesekker, oljefondet, sentralbanksjef Øystein Olsen, kommer til Litteraturhuset Fredrikstad og innleder med foredraget «Nye utfordringer for norsk økonomi».

Etter innlegget blir landets mektigste finansmann, intervjuet av en av byens store eiendomsutviklere, Morten Fredriksen.

NB: Dette arrangementet kan du både se i salen som publikum. Eller ved å kjøpe en egen billett for nettstrømming. Velger du nettstrømming, er arrangementet kun tilgjengelig direkte på arrangementstidspunkt (du kan altså ikke se dette senere, i opptak).

SpareBank1 Østfold Akershus sponser dette arrangementet og tilbyr 70 fribilletter til de som henter ut billetter på denne lenken.

Sentralbanksjef Øystein Olsen. Foto: Norges Bank

Øystein Olsen (først 1952) ble sentralbanksjef i 2011. Han ble først oppnevnt for perioden fram til utgangen av 2016, og er senere gjenoppnevnt for perioden fram til utgangen av 2022.

Han startet karrieren i Statistisk sentralbyrå, etterhvert som forskningsdirektør og administrerende direktør.

Da han jobbet i Finansdepartementet, som ekspedisjonssjef og leder av Økonomiavdelingen 1999-2005, var han en av arkitektene bak etableringen av inflasjonsmålet og handlingsregelen for finanspolitikken i Norge.

Morten Fredriksen (født 1980) er administrerende direktør for Fredriksborg Eiendom AS. I 2008 overtok Morten Olav Fredriksen etter sin avdøde far, og selskapet eies og styres i dag av Christina Fredriksen, og brødrene Morten Olav, Erik Magnus og Martin Petter Fredriksen. Morten Fredriksen er også styreleder i Restauranteiendommer AS, i Stabburveien 1 AS, Fredriksborg Investor AS og styremedlem i Litteraturhuset Fredrikstad.

Andre kommende arrangementer

Torsdag 12. mai 2022 kl 19.00
Romanen "Jente, 1983" beskrives som årets sterkeste leseropplevelse. Møt Linn Ullmann i samtale med Alf van der Hagen.
Torsdag 12. mai 2022 kl 19:00
Filosofisk foredrag og diskusjon i regi av Torpeskolen filosofifabrikk.
Fredag 13. mai 2022 kl 19:30
Legenden Jojje Wadenius er frontfigur når det endelig blir Gitarfest på huset igjen.
Søndag 15. mai 2022 kl 14:00
En forestilling om det absurde båndet mellom narsissisten og hennes bytte.
Onsdag 18. mai 2022 kl 08:00
Tilgang på elektrisk kraft i Nedre Glomma – hva er problemet og hva gjør vi med det?
Load More