Odd Nordstoga | Å, kunne eg vera ein spelemann

Odd Nordstoga er ute med boken Spelemann, om livet i og med musikken. Vi møter Odd i en musikalsk samtale med Mona B. Riise. Her blir det en nydelig time med både prek og spilling av kjære låter.

Eg har bestemt meg for å legge alt skamvit til sides og fylgje meg sjølv med tastatur, skriver Odd Nordstoga. Han kaller boka si et slags reality show på papir. Her henter han frem minner fra stedene sine, fra veiene sine og fra folket sitt. For det er dei som ligg mellom linjene i musikken min, skriver han.

Denne kvelden får vi høre Odd både fortelle og synge sanger fra det rike arkivet sitt.

I boka forteller han fram baklandet til sangene sine. Der ligger også hans egen historie, historien om en som begynte å spille trekkspill som åtteåring og lot musikken visen veien helt hit.

Eg håpar det blir ei bok om ein spelemann, for det synest eg er ein fin ting å vera. Å, kunne eg vera ein spelemann!

Spelemann er en personlig fortelling om å vokse opp på gård, om å være bedre til å spille trekkspill enn fotball, om familielivet og sangskrivingen hjemme på Nordstrand, og om det såre og fine med å ha en søster som er annerledes.

Du møter:

Odd Nordstoga (f. 1972) er en av Norges mest populære artister, kjent for sangar som Bestevenn, Kveldssong for deg og meg og Ein farfar i livet. Nordstoga kommer fra Vinje i Telemark og slo igjennom med soloalbumet Luring i 2004. I løpet av en karriere på over 20 år har han gitt ut 18 plater, vunnet flere spellemannspriser, samarbeidet med artister som Ingebjørg Bratland og Sissel Kyrkjebø og fylt kulturhus over hele landet og Operaen i Oslo.

Mona B. Riise (f. 1972) er journalist og programleder på TV og radio. Hun er utdannet fra Universitet i Oslo, med litteratur, medier og kommunikasjon i fagkretsen. Hun har lang fartstid som reporter og programleder for musikk og kulturprogrammer på NRK, blant annet Lydverket.

Odd Nordstoga | Å, kunne eg vera ein spelemann

Musikkprek

Tid: tirsdag 10. september 2024

Klokken: 19.00 - 20.00

Pris: 290 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev