Odd Karsten Tveit: Palestina – Israels ran, vårt svik

Odd Karsten Tveits bok Palestina. Israels ran, vårt svik er den store historien om årene fra 1948, da Israel kom på kartet, frem til i dag. Møt Odd Karsten Tveit i samtale med Frode Rekve.

Boka byr på ny kunnskap og avslørende beretninger om Israels okkupasjon og kolonisering av Palestina. Den er delt i åtte historiske epoker, der de første fire tar oss frem til krigen i Gaza i 2009, mens de siste fire er viet tiden 2009-2023.

Boka har mange nye avsløringer takket være Tveits unike intervjuer av forskere og journalister – en rekke av dem israelere. Tveit har også møtt israelske offiserer, diplomater, politikere og menneskerettighetsaktivister. Gjennom årene som journalist har Tveit bygget opp et bibliotek av egne, samtidige notater. Mer enn i tidligere bøker møter vi her en forteller som våger mer, og som er nådeløs i gjennomgangen av norsk og vestlig unnfallenhet i konflikten.

ODD KARSTEN TVEIT har dekket Midtøsten-kon­flikten i hele sin journalistkarriere. Han har vært NRK-korrespondent der i flere perioder og har skrevet en lang rekke prisbelønte bøker om regi­onen. Med sin store kunnskap og rike kildetilfang er han en internasjonal kapasitet på Midtøstens moderne historie og konfliktens politiske betyd­ning og ringvirkninger.

Arrangør Palestinakomiteen Østfold

Inngang kr 100.-

Bankkonto 1503 703558/ Vipps 617721

FRODE REKVE er mangeårig journalist, redaktør og mediemann. Han har vært sjef i NRK Dagsnytt, Dagsnytt 18 og Alltid nyheter. De siste 12 årene har han ledet Institutt for Journalistikk sitt presse- og ytringsfrihets prosjekt Frie Medier i Midtøsten. Rekve har besøkt regionen mer enn 100 ganger.

Odd Karsten Tveit: Palestina – Israels ran, vårt svik

Bokprek

Tid: torsdag 05. oktober 2023

Klokken: 19.00 - 20.00

Pris: 100 ,-

Arrangør: Palestinakomitéen i Østfold

Bankkonto 1503 703558/ Vipps 617721

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev