Søk arrangement
Nye bein å stå på – foredrag med Gry Hege Henriksen
 • Tid:
  onsdag 6. nov 2019
 • Klokken:
  19:00- 20:30
 • Arrangør:
  • Sorg & omsorg
Pris:
 • 100,-
Eksternt
 • Tid:
  onsdag 6. nov 2019
 • Klokken:
  19:00- 20:30
 • Arrangør:
  • Sorg & omsorg
Pris:
 • 100,-
Eksternt
Nye bein å stå på – foredrag med Gry Hege Henriksen

Gry Hege snakker om at livet kan være brutalt, og når man plutselig må amputere hender og føtter kan situasjonen virke håpløs, spesielt for en som elsker å bruke hendene til håndarbeid og andre hobbyer. Dette foredraget handler om kampen tilbake til normalen gjennom 11 måneder på sykehus, hvor viktig kreativiteten har vært for å få tilbake kontrollen i eget liv.

Hun snakker om hvor viktig det har vært:

· å sette seg mål underveis

· å fokusere på det som er mulig og ikke alt som er vanskelig

· ingenting er umulig, det gjelder å øve nok ganger og ikke gi opp

Foredraget handler også om hvordan man kan se nye muligheter i en håpløs situasjon, og bruke situasjonen til å inspirere, motivere og hjelpe andre til å ta tak i sitt eget liv.

Sorg og Omsorg i Fredrikstad er en frivillig organisasjon som har som formål å drive sorggrupper, bidra med opplysning om sorgreaksjoner og bistå mennesker i sorg. Sorg og Omsorg ledes av en styringsgruppe som organiserer arbeidet på frivillig basis. Styringsgruppa består av mennesker tilknyttet kirken, begravelsesbyråene, frivilligsentralen, kommuneadministrasjonen, med flere. Noen med sykepleier- og terapeutbakgrunn og andre med interesse for sorggruppearbeid.

Sorg og Omsorg organiserer forsterkede selvhjelpsgrupper som handler om at gruppeledere spiller en aktiv rolle både i tilrettelegging og gjennomføring av gruppevirksomheten. Gruppelederne har erfaring og kompetanse innen områder som sykepleie, familieterapi og psykiatri. Samtalegruppene består av 5-8 personer og har alltid 1-2 ledere. Gruppene er tilpasset de ulike typer sorg mennesker kan komme i. Deltakerne kommer sammen ca. hver 3. uke, som regel over ½ år. Gruppetilbudet er gratis for alle deltakere. Sorg og Omsorg tilbyr samtalegrupper for enker og enkemenn, for etterlatte etter selvmord, for foreldre som har mistet barn, for sørgende etter samlivsbrudd.

I tillegg arrangerer Sorg og Omsorg temakvelder innen ulike sorgtemaer, eller temaer knyttet til livskriser. Det er et viktig fokus for Sorg og Omsorg å formidle at livet går videre og at det går an å bli glad igjen, selv etter dyptgående kriser.

Temakveldene blir holdt på Litteraturhuset i Fredrikstad 2 ganger i semesteret.

Andre kommende arrangementer

Tirsdag 25. aug 2020 kl 19:00
Kathrine Jensen, leder palestinakomiteen i Norge holder foredrag etterfulgt av filmvisning.
Torsdag 27. aug 2020 kl 19:00
Krimforfatter og tidligere etterforskningsleder Jørn Lier Horst innkaller forfatter Jan-Erik Fjell til avhør.
Torsdag 3. sep 2020 kl 18:00
De opplever det jevnlig: Stygge kommentarer, hets og mistenksomhet. I høstens første folkemøtet spør vi: hvor ille er hverdagsrasismen i Fredrikstad? Og hvordan skal vi komme den til livs?
Fredag 4. sep 2020 kl 18:00
Ord i Grenselands 10-årsjubileum 2020. Ida Fjeldbraaten, Lisa Aisato, Anne Marit Jacobsen med flere
Lørdag 5. sep 2020 kl 12:00
Ord i Grenselands 10-årsjubileum 2020. Med Nina Lykke, Agnes Ravatn, Monica Isakstuen, Shazia Majid og Maria Kjos Fonn med flere.
Onsdag 9. sep 2020 kl 09:00
Digital markedsføring er helt sentralt i bedriftens verdiskaping.
Load More