Søk arrangement
Når tekst blir kropp
 • Tid:
  tirsdag 23. nov 2021
 • Klokken:
  19.00- 20.00
 • Arrangør:
  • Østfold Internasjonale Teater
Gratis inngang
Eksternt
Hent gratisbillett i link.
 • Tid:
  tirsdag 23. nov 2021
 • Klokken:
  19.00- 20.00
 • Arrangør:
  • Østfold Internasjonale Teater
Gratis inngang
Eksternt
Hent gratisbillett i link.
Når tekst blir kropp

I november 2021 har Monica Isakstuens skuespill VI ER KRIGERE både hatt urpremiere ved Østfold Internasjonale Teater og blitt gitt ut som bok. Boken er i seg selv en stor leseopplevelse, men når teksten møter teaterscenen, når skuespilleren gjør teksten til sin og gir den en kropp, da skjer det noe. 

I denne teatersalongen møter vi skuespiller i teaterforestillingen, Marte Magnusdotter Solem; dramatiker Monica Isakstuen og kunstnerisk leder ved Dramatikkens hus, Line Rosvoll, i en samtale om hvordan en tekst blir til, og hva som skjer når skuespilleren tar over, og teksten får liv og stemme og blir til kropp.

Samtalen ledes av dramaturg ved Østfold Internasjonale Teater, Elin A. Grinaker.

Monica Isakstuen (f. 1976) er forfatter og dramatiker. Bøkene og stykkene hennes er oversatt til flere språk. For sin tredje roman, Vær snill med dyrene (2016), mottok hun Brageprisen.

Marte Magnusdotter Solem spiller JEG i Monica Isakstuens skuespill VI ER KRIGERE. Hun er utdannet ved Statens teaterhøgskole. I 2018 debuterte hun også med romanen Jeg har mer jeg vet du vil like.

Line Rosvoll er kunstnerisk leder ved Dramatikkens Hus. Hun er utdannet sceneinstruktør ved Statens Teaterhøgskole, og ved Akademi for figurteater / Divadlo Drak, Tsjekkia.

Elin er utdannet dramaturg fra Institut for Dramaturgi ved Aarhus Universitet. Hun jobber bredt innenfor scenekunstfeltet. Elin er også medredaktør i det feministiske nettfanzinet Blazer fanzine.

Om tekst og handling

I Vi er krigere møter vi karakterene JEG og DE ANDRE. JEG har tapt noe, eller noen. I anekdoter og dialoger forteller JEG og DE ANDRE om situasjoner hvor de kanskje har ønsket å få eller gi omsorg.. DE ANDRE konfronterer JEG med ting hun har gjort og ikke gjort, samtidig som de prøver å forstå seg selv og hverandre. Noen ganger blir skillet mellom stemmene uklart – er det de andre sier, egentlig JEG sine indre, kritiske stemmer?

VI ER KRIGERE handler om ansvaret vi har for andre – om glede, sorg, omsorg, omsorgssvikt og svik  – og om at JEG og DE ANDRE kanskje likner, mer enn vi av og til ønsker å se.

Om forestillingen

Urpremieren på VI ER KRIGERE fant sted ved Østfold internasjonale Teater 13. november og har mottatt strålende kritikker (se under).

Regi er ved Trine Wiggen, musikk ved Jonas Bjerketvedt. Dramaturg er Elin Grinaker. De fire skuespillerne Marte Magnusdotter Solem, Bhkie Male, Mona Huang Høivik og Vanja Kern Vestenfor gir kropper til Isakstuens poetiske og rå tekst.

Forestillingen spilles i disse dager i Fredrikstad, Halden, Moss, Askim, Ørje og Sarpsborg. Anbefales!

Fullstendig spilleplan og mer informasjon finner du på
>> oit.no/produksjon/vi-er-krigere/

«her jeg sitter i de sene nattetimer og prøver å finne ord for min begeistring, skulle jeg nesten ønske at terningen hadde flere øyne å by på enn bare seks.»

 

«regissør Trine Wiggen […] viser oss at denne teksten er så sterk i kraft av seg selv at den kan presenteres for publikum uten staffasje av noe slag. Det funker som bare det, og ved en formidabel formidling evner de fire aktørene, samtlige vingebrutte på hvert sitt vis, å søke opp de såreste stemninger.»

Christen Hvam, Fredrikstad blad

 

«Sårt, nært og på same tid både vondt og humoristisk om forhold vi alle kan kjenne oss att i.»

 

«Særs vellukka forteljargrep [og] regi», «imponerande vellukka lojalitet til teksten», «utsøkt mimikk»

Amund Grimstad, Klassekampen

 

«Monica Isakstuens komplekse scenetekst «Vi er krigere» møter Trine Wiggens enkle og presise regi; det sitter som et skudd.»

Elin Lindberg, Norsk Shakespearetidsskrift

 

«Vi er krigere», (har)  åpenbart en universell appell.

Hilde Marstrander, Demokraten

Andre kommende arrangementer

Søndag 5. jun 2022 kl 12:00
Bli med å feire Pride med hele familien!
Tirsdag 7. jun 2022 kl 19.00
Unge dyktige lokale talenter møter de erfarne musikerne i storbandet - Generations of jazz!
Onsdag 8. jun 2022 kl 19:00
«Du eier ditt eget liv» er et morsomt og rørende foredrag som gir en følelse av muligheter for fremtiden i en verden der mange føler tempo er for høyt og tankene for mange.
Torsdag 9. jun 2022 kl 19:00
NY SERIE: Vigdis Hjorth deler sine beste anekdoter og refleksjoner fra våre klassiske litterære perler.
Torsdag 9. jun 2022 kl 16:00
NY Workshop - kreativ fritid med rap, spoken Word og slam poesi - fordi ungdom har noe å si!
Lørdag 11. jun 2022 kl 12:00
Det er igjen duket for Barnas bokbyttedag utendørs på Blomstertorvet i Fredrikstad – med show, musikk og moro.
Load More