Christer Falck og Marius Lien: Musikken som formet oss

Hva husker du fra din ungdom? Jo, musikken – den som formet oss i våre viktigste år. Denne kvelden kan du bli med på en annerledes reise i norsk musikkhistorie, med Christer Falck og Marius Lien.

Bokserien Norske albumklassikere er en serie biografier om norske plater, skrevet av forfattere, journalister, musikere og andre musikkelskere. Christer Falck og Marius Lien står bak bokserien. Nå kommer de til Litteraturhuset Fredrikstad for å fortelle om det unike prosjektet. Med seg har de vinylspiller og en rekke musikalske eksempler fra musikken som formet oss på 1970-, 80- og 90-tallet.

Les mer om Norske Albumklassikere her.

Da Falck og Lien startet sitt prosjekt, var planen å samle norsk musikkhistorie mellom noen hundre permer. Ikke mellom to permer, slik flere tidligere ambisiøse musikkhistoriske prosjekter gjerne har forsøkt å gjøre.

Tanken var at små, korte bøker vil være lavterskeltilbud til musikknerder. I tillegg har alle musikkalbum en rekke unik historier knyttet til seg. De kan handle om hvilke livssituasjoner bandmedlemmene var i da plata ble spilt inn. Eller hva slags politisk miljø bandet og plata oppsto i. Eller hvilke krangler som oppsto i orkesteret under innspillingen. Hva slags musikk bandmedlemmene ble inspirert av under innspillingen.

Bøkene forteller den norske musikkhistorien på en helt ny måte. Serien får fram bredden og mangfoldet, mens de store og mest populære hitlåtene i liten grad blir viet oppmerksomhet.

I skrivende stund er 29 bøker utgitt i serien. 30 bøker holder på å bli skrevet, og fire ligger ute til finansiering på bidra.no/bok. For alle bøkene blir folkefinansiert. Det vil si at 150 må forhåndskjøpe boka. Da er alle utgifter dekket, og forfatteren kan gå i gang. Hvis færre enn 150 kjøper boka, skrinlegges prosjektet.

I Fredrikstad vil Falck og Lien intervjue hverandre om prosjektet. De vil lese utdrag fra noen av bøkene, og ikke minst spille musikk fra noen av de omtalte platene. Bli med på denne helt spesielle reisen gjennom norsk musikkhistorie – på 60 minutter.

Før konserten med Jan Eggum vil artisten kort bli intervjuet av Falck og Lien.

Dette arrangementet er en del av:

Dokumentarfestivalen Kontrast, 18.-23. april 2023

Se hele programmet her, kjøp festivalpass og få med deg alt som skjer.

Christer Falck og Marius Lien: Musikken som formet oss

Dokumentarfestivalen Kontrast

Tid: lørdag 22. april 2023

Klokken: 20.00 - 21.00

Pris: 130 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Dette arrangementet er en del av dokumentarfestivalen Kontrast 2023. Du kan kjøpe festivalpass til alle arrangementene hele uka her.

KJØP FESTIVALPASS

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev