UTSOLGT // Møt interiørarkitekten | Skap et godt hjem

Du må trives hjemme. Det er her batteriene dine lades. Men hvordan skaper du det hjemmet som gir deg overskudd og glede? Interiørarkitekt og bokaktuelle, Taran Grønlie, er sikker på en ting: Putene er den minste utfordringen når du skal skape et hjem for deg selv.

Å bo godt handler ikke om «riktig» adresse eller et moteriktig designhjem med 1000 følgere på Instagram. Det handler om å gjøre rommene til dine egne og til rom du trives i. Nå gir interiørarkitekten oss sine beste interiørtips.

Vet du hva interiøret betyr for dine behov? Er du bevisst på hvorfor du reagerer som du gjør i ulike rom? Våre hjem er produkter av historien vår og samfunnet vi lever i. Har du kunnskap om bosituasjonen før i tiden og dagens bosituasjon? Og hva med dagens arkitektur og byggeskikk, sammenliknet med tidligere tider, kjenner du til forskjellene?

Mange ulike fag gir interiørfaget sin helhet. Disse fagene må spille på lag for at puslespillet kan legges ferdig, slik at du kan trives i hjemmet ditt. I denne fagbuketten finner vi psykologi, historie, byggekunst, materialkunnskap, fargelære og forskning om funksjoner i hjemmet. Men den aller viktigste kunnskapen er den du har selv. Den handler om hvem du er og hvordan du vil leve.

Taran Grønlie (f. 1975) er utdannet interiørarkitekt MIAF. Hun har også en mastergrad i teatervitenskap, samt grunnfag i kunsthistorie, etologi og pedagogikk. Før hun tok utdanning som interiørarkitekt, arbeidet hun som regissør og produsent for TV og teater.

Boken hennes DE JÆVLA PUTENE er et arkitekturopprør sett fra innsiden. Å skape et godt og trivelig hjem, er en omfattende prosess. Et større puslespill må legges for å lykkes.

Interiøret skal tilpasses våre behov, det skal tjene oss. Et godt skoskap gir deg bedre mental helse enn en pyntepute.

I dette foredraget blir du kjent med brikkene som skaper et harmonisk hjem, som er skreddersydd for trivsel.

Trivsel handler ikke om mote. Hvordan kan folk flest da la trendene spille førstefiolinen i boligen?

Du kan anskaffe deg så mange puter du bare vil. Fremdeles vil du mangle samhandling med hjemmet ditt.

Ikke begynn på feil sted når du vil finne trivselen i egen bolig. Du må begynne med behovene til de som bor i boligen. Deretter må gode funksjonelle rom skapes.

Interiøret er rammen for våre gjøremål. Interiøret eksisterer ikke primært for å dekorere en overflate.

UTSOLGT // Møt interiørarkitekten | Skap et godt hjem

Arkitektur

Tid: onsdag 28. februar 2024

Klokken: 19.00 - 20.00

Pris: 160 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

//UTSOLGT//

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev