Monica Isakstuen | Oppgjør med mor

Den prisvinnende forfatteren Monica Isakstuen fra Fredrikstad er klar med ny bok: Møt henne i samtale med Mona B. Riise.

Noen rører på seg der inne, de ferierende våkner. Snart er sommermorgenen i gang, den fylles av lengsler og behov, men også av regler og nedarvede formaninger. Kjærlighet og forakt side om side. Gjør sånn, ikke sånn, snakk slik, ikke på den måten, hvordan er det du oppfører deg. Bebreidelsene truer med å ta over dagen. Men så åpner det seg, i forestillingen eller i livet, og noe kan endelig skje.

Kvinnen i De små jentene vil bli fri fra spøkelser, for å komme sine døtre i møte på en ektefølt måte, hun drømmer om sann fortrolighet på tvers av roller og alder. Kanskje ikke mulig, men det er vel lov å håpe?

Du møter:

Monica Isakstuen (f. 1976) er forfatter og dramatiker som bor i Fredrikstad. Bøkene og stykkene hennes er oversatt til flere språk. For sin tredje roman, Vær snill med dyrene (2016), mottok hun Brageprisen. Hennes siste bok, Venner, ble en bestselger og ble også satt opp som teater.

Mona B. Riise (f. 1972) er journalist og programleder på TV og radio. Hun er utdannet fra Universitet i Oslo, med litteratur, medier og kommunikasjon i fagkretsen. Hun har lang fartstid som reporter og programleder for musikk og kulturprogrammer på NRK, blant annet Lydverket.

Springer min mors sadistiske trang til å demonstrere at det er hun som bestemmer rekkefølgen på sommerdagens hendelser ut fra min mors mors sadistiske trang til å demonstrere at det er hun som bestemmer rekkefølgen på sommerdagens hendelser, og springer min mors mors sadistiske trang til å demonstrere at det er hun som bestemmer rekkefølgen på sommerdagens hendelser ut fra min mors mors mors (…) og så videre?


Monica Isakstuen: «De små jentene»

Anmeldelser:

NRK: Frels oss fra mor. Et rasende forsøk på å sprenge seg ut av arv og miljø.

«Bare for å ha det unna først som sist: De små jentene er en skikkelig god bok, en klok, morsom og rørende historie om morskap, sorg og lengsel etter nærhet.»

Maria Olerud, Morgenbladet

 

«Et nytt eksempel på Monica Isakstuens begavelse for å finne stadig nye, originale språklige tvister på evig aktuelle temaer.»

Turid Larsen, Dagsavisen

 

«De små jentene» er episodisk og ofte filmatisk i formen, og språket er skarpt som stillehavsøsters»

Christen Hvam, Fredriksstad Blad

 

«Ved å vise fram refleksene og tvangsmønstrene som finnes i forholdet til våre nærmeste, og generasjonskonfliktene det ofte innebærer, gir Isakstuen et presist, konsentrert bilde av, ja, nesten alt som er vanskelig med å sjonglere de ulike rollene man spiller i et liv.»

Even Teistung, Bokmagasinet Klassekampen

 

«Kom dere videre – vekk – tenker jeg, og innser plutselig hvor skarpt det er å la leseropplevelsen speile hovedpersonens klaustrofobi.»

Ingeborg Misje Bergem, Vårt Land

 

«Energisk, lekent, sårt og smart. Tankevekkende. (…) Isakstuen skriver med utsøkt tempo og rytme. Jeg er glad for at hun tør leke seg så mye.»

Preben Jordal, Aftenposten

 

«Monica Isakstuens roman er som et kraftfullt julivær: Det kan være vilt og brutalt, med lynende smell og piskende vind. Men bak uværet dukker himmelen frem, blå og forsonende, med drømmer om forandring og en ny, gryende sommerdag.»

Anne Cathrine Straume, NRK

 

Monica Isakstuen | Oppgjør med mor

Bokprek

Tid: tirsdag 24. oktober 2023

Klokken: 19.00 - 20.15

Pris: 150 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev