Mona Høvring i samtale med Tora Ørdal Mikkelborg
  • Tid:
    torsdag 12. sep 2019
  • Klokken:
    19:00- 20:00
  • Arrangør:
    • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
  • 120,-

Møt forfatteren bak fjorårets kritikerroste roman Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født. Høvring vant kritikerprisen i 2018 og forteller om sitt forfatterskap i samtale med forfatter Tora Ørdal Mikkelborg.

Om boka:
 
På et hotell høyt oppe i en fjellbygd skal to søstre i begynnelsen av tjueåra tilbringe noen korte vinteruker i fredelige omgivelser. Martha er nettopp er skrevet ut fra et nervesanatorium, og Ella følger med for å ta seg av henne. Men på hotellet finner hemmelighetsfulle møter sted og nye fascinasjoner oppstår. Gjennom Ellas fortrolige framstilling får vi innblikk i de underliggende konfliktene som har ledet de to kvinnene vekk fra det som en gang var to søstres hengivenhet og tillit.

Mona Høvring har tidligere utgitt diktsamlingene IIK!! Ein dialog (1998), Ensomme badedager og andre dikt (2000), Helt vanlige mirakler (2006), Å paradis (2008), Ekornet og den vaklevorne brua (2010) og Jente med dødningehode (2017). Hennes første roman, Noe som hjelper, utkom nylig i Danmark til svært gode kritikker, og kommer på tysk i 2019. Romanen Venterommet i Atlanteren (2012) ble nominert til Ungdommens kritikerpris, og er oversatt til fransk og dansk. I 2012 ble Høvring tildelt Språklig samlings litteraturpris for sitt forfatterskap. Høvrings tredje roman, Camillas lange netter, utkom i 2013, og den ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris. Romanen Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født utkom i 2018 til enstemmig gode kritikker og var allerede før lansering forhåndssolgt til Danmark. For denne romanen ble Mona Høvring tildelt Kritikerprisen 2018 for beste norske skjønnlitterære bok.

Tora Ørdal Mikkelborg kommer fra Kirkøy og bor i Fredrikstad. Forfatter av novellesamlingen Ennå er det tid.