Søk arrangement
Midtøsten, Palestina og Israel: Møt Tveit og Hammervold
 • Tid:
  mandag 12. okt 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:30
 • Arrangør:
  • Palestinakomiteen Østfold og Norsk Folkehjelp
Eksternt
Påmelding 100 kroner
 • Tid:
  mandag 12. okt 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:30
 • Arrangør:
  • Palestinakomiteen Østfold og Norsk Folkehjelp
Eksternt
Påmelding 100 kroner
Midtøsten, Palestina og Israel: Møt Tveit og Hammervold

Møt journalist og forfatter Odd Karsten Tveit og forfatter Jan P. Hammervold i samtale med journalist Frode Rekve om situasjonen i MIdtøsten og på Gazastripen. Begge er aktuelle med nye bokutgivelser.

Midtøsten på 200 sider

Krigen i Syria, fremveksten av IS, den arabiske våren, atomvåpenavtalen Iran-USA og selvsagt Israel-Palestina-konflikten – alle disse hendelsene i våre nære historie blir godt forklart og satt inn i en større historisk sammenheng i boken.

Det første av Midtøstens to hundre siste år var dominert av Osmanriket. Det neste av kolonimaktene Storbritannia og Frankrike frem til 2. verdenskrig. Etter krigen har USAs oljeinteresser preget regionen og selvsagt opprettelsen av den nye staten Israel. Året 1978 er et omdreiningspunkt i historien, da Ayatollah Khomeini leder den islamske revolusjon og blir øverste leder av den islamske republikken Iran. Fra 1980-tallet og fremover står hendelsene fra Midtøsten tett i tett i strømmen av nyheter; krigen i Libanon, frigjøring av Kuwait, Oslo-avtalene, fredspris til Arafat og Peres, Hamas som tar makten i Gaza, den arabiske våren og Mubaraks avgang, drapet på Gaddafi, Iran og USAs atomavtale under Obama, den tyrkiske offensiv i Syria. Tveit viser oss de bakenforliggende maktstrukturene, og historiens lange linjer når de største spillerne er i sving den dag i dag.

Odd Karsten Tveit er en norsk journalist, forfatter og sosialøkonom. Han har Midtøsten som fagfelt og har skrevet flere bøker om emnet.

Om Gazas barn

Dette er en bok ingen vil ha glede av å lese, men den kan være nyttig for å forstå hvordan Israels drepende kvelertak på to millioner palestinere har utviklet seg dag for dag mot en katastrofe. Flesteparten av barna i Gaza lider av alvorlige traumer, og mange har mistet håpet om en framtid, de lever ikke, de eksisterer knapt.

Jan P. Hammervold er forfatter og sentral i Ship to Gaza. Han deltok bl.a som kokk på siste ekspedisjon, et skip som ble kapret. Han har utgitt «Fiskerne i Gaza», «Eventyret med Estelle», og er nå aktuell med «Gazas barn».

 

 

 

Påmelding kr.100
Bankkonto 1503 70 35588 eller Vipps 617721
Merket navn og telefonnr. 


Arr. Palestinakomiteen Østfold og Norsk Folkehjelp

Andre kommende arrangementer

Søndag 20. sep 2020 kl 14:00
Den kritikerroste forfatteren Bjørn Andreas Bull-Hansen forteller om Jomsviking-serien og gir deg et nytt perspektiv på hvordan vikingene levde. 
Mandag 21. sep 2020 kl 11:00
Sjømannskabareten ”Blåmyra” er en hyllest til sjøfolk fra Østfold under seilskutetida med Richard Burgess og Foghorn.
Mandag 21. sep 2020 kl 19:00
Har du noen gang tenkt på hva som er forskjellen på et løfte og en trussel?
Onsdag 23. sep 2020 kl 19:00
Ingrid Brekke gir en innføring i polsk historie og politikk.
Onsdag 23. sep 2020 kl 19:00
I dette foredraget reflekterer førsteamanuensis Søren Wenstøb over de innsikter forskningen gir om mennesker som emosjonelle vesener, med fokus på håp og frykt.
Søndag 4. okt 2020 kl 14:00
Hun var den unge norsk-somaliske jenta som skulle tvinges av familien  til å bli "ærbar". En dag fikk hun nok og stakk av. I denne utgaven av Levd Liv møter Borg-biskop Atle Sommerfeldt opprøreren Kadra Yusuf.
Load More