Søk arrangement
Menn og følelser
 • Tid:
  onsdag 14. okt 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:15
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 130,-
 • Tid:
  onsdag 14. okt 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:15
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 130,-
Menn og følelser

Hvordan forstå en mann? Hvorfor er kvinner og menn så forskjellige når kommer til det å vise og snakke om følelser?

Dette er temaet når psykolog Peder Kjøs inviterer til samtale med artist Brede Bøe, forfatter Kyrre Andreassen og Kristin M. Hauge om menns følelsesliv. Den kjente TV-psykologen, kjent fra Jeg mot meg og Hos Peder, har tidligere uttalt seg mye om innestengte følelser hos menn.

Menn som ikke kan snakke om følelser har større risiko for depresjoner, ensomhet og drikkfeldighet. I familielivet er mange kvinner frustrert fordi de selv er åpen om følelsene sine, men blir møtt av en vegg av taushet eller rasjonelle løsningsforslag.

– Det er ikke noe nytt at menn holder mye av sine følelser inne i seg. For dem det funker for, så er det absolutt mulig å ha andre måter å løse problemer enn å snakke om dem, har Kjøs uttalt til NRK.

Ari Behns selvmord i julen har satt søkelyset på mental helse, spesielt blant menn. Over 600 mennesker tar sitt eget liv i Norge hvert år. Syv av ti er menn. Kjønnet er også overrepresentert i mange elendighetsstatistikker. Men temaet er videre enn som så:

Spørsmålet er om gutter og menn får de emosjonelle bekreftelsene, i oppveksten og senere i livet, de trenger. Psykologer mener det å sjelden eller aldri kunne snakke om egne følelser, i familien, blant venner eller idrettskamerater, som er tilfelle for mange, vil hindre emosjonell intelligens og utvikling.

Peder spør også: Hvilke menn møter vi i litteraturen? Kan bøkene gi oss noen svar på denne manne-gåten?

Her er panelet for kvelden:

Peder Kjøs

Peder Kjøs er psykolog og er mest kjent gjennom TV-serien Jeg mot meg. Han har skrevet flere bøker, blant annet God pappa – en håndbok, og Vi må snakke sammen!. Kjøs er også spaltist for avisene VG og Klassekampen og har sin egen podcastserie Hos Peder på NRK. Sarpingen har vunnet flere priser for sitt arbeid for åpenhet omkring disse spørsmålene.

Kristin M. Hauge

Kristin Marie Hauge fra Vestby har mange års erfaring som journalist i VG, hvor hun blant annet jobbet som portrettskribent. Senere har hun arbeidet som utviklings- og digitalredaktør i KK. I 2018 ga hun ut boken Brev til en datter, hvor hun kommer med 30 råd fra en mor til datter for livet. Boken ble beskrevet som «en berørende, aktuell og viktig bok for flere generasjoner. I 2020 kommer hun med oppfølgeren, Brev til en sønn.

Brede Bøe

Brede Bøe er en av Norges mest kjente, kjære og allsidige artister med et langt liv bak seg på den nasjonale scenen, men også i Østfold. Han har også vært bystyremedlem i Moss og Fredrikstad og leder i Østfold Høyre. Brede Bøe har stått frem som homofil og hiv-smittet. – Jeg er en bipolar homo med en alkoholmarinert hiv, sa han med glimt i øyet til Dagbladet i 2018.

Andre kommende arrangementer

Lørdag 18. jul 2020 kl 19:00
Magnus dykker dypere inn i sitt eget liv, til inspirasjon og latter for publikum.
Onsdag 9. sep 2020 kl 09:00
Digital markedsføring er helt sentralt i bedriftens verdiskaping.
Torsdag 10. sep 2020 kl 19:00
Publikum kan spørre de to humoristene om hva som helst!
Mandag 14. sep 2020 kl 19:00
Et foredrag om kvinner som orker for mye! NB Eksternt billettsalg.
Tirsdag 15. sep 2020 kl 19:00
Foredrag med den svenske brannmannen Lasse Gustavson. NB Eksternt billettsalg.
Fredag 9. okt 2020 kl 20:00
MONNE har siden ung alder lagd og skrevet musikk om tanker, drømmer og forhåpninger til livet.
Load More