Søk arrangement
UTSOLGT Menn og følelser – med Peder Kjøs
 • Tid:
  onsdag 14. okt 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:15
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 130,- for fremmøte
Pris nettstrømming:
 • 80,- for nettstrømming
 • Tid:
  onsdag 14. okt 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:15
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 130,- for fremmøte
UTSOLGT Menn og følelser – med Peder Kjøs

Hvordan forstå en mann? Hvorfor er kvinner og menn så forskjellige når kommer til det å vise og snakke om følelser?

Dette er temaet når psykolog Peder Kjøs inviterer til samtale med artist Brede Bøe og forfatter Kristin M. Hauge om menns følelsesliv. Den kjente TV-psykologen, kjent fra Jeg mot meg og Hos Peder, har tidligere uttalt seg mye om innestengte følelser hos menn.

Menn som ikke kan snakke om følelser har større risiko for depresjoner, ensomhet og drikkfeldighet. I familielivet er mange kvinner frustrert fordi de selv er åpen om følelsene sine, men blir møtt av en vegg av taushet eller rasjonelle løsningsforslag.

– Det er ikke noe nytt at menn holder mye av sine følelser inne i seg. For dem det funker for, så er det absolutt mulig å ha andre måter å løse problemer enn å snakke om dem, har Kjøs uttalt til NRK.

Ari Behns selvmord i julen har satt søkelyset på mental helse, spesielt blant menn. Over 600 mennesker tar sitt eget liv i Norge hvert år. Syv av ti er menn. Kjønnet er også overrepresentert i mange elendighetsstatistikker. Men temaet er videre enn som så:

Spørsmålet er om gutter og menn får de emosjonelle bekreftelsene, i oppveksten og senere i livet, de trenger. Psykologer mener det å sjelden eller aldri kunne snakke om egne følelser, i familien, blant venner eller idrettskamerater, som er tilfelle for mange, vil hindre emosjonell intelligens og utvikling.

Peder spør også: Hvilke menn møter vi i litteraturen? Kan bøkene gi oss noen svar på denne manne-gåten?

NB: Dette arrangementet kan du både se i salen som publikum. Eller ved å kjøpe en egen billett for nettstrømming. Velger du nettstrømming, er arrangementet kun tilgjengelig direkte på arrangementstidspunkt (du kan altså ikke se dette senere, i opptak).

Her er panelet for kvelden:

Peder Kjøs

Peder Kjøs er psykolog og er mest kjent gjennom TV-serien Jeg mot meg. Han har skrevet flere bøker, blant annet God pappa – en håndbok, og Vi må snakke sammen!. Kjøs er også spaltist for avisene VG og Klassekampen og har sin egen podcastserie Hos Peder på NRK. Sarpingen har vunnet flere priser for sitt arbeid for åpenhet omkring disse spørsmålene.

Kristin M. Hauge

Kristin Marie Hauge fra Vestby har mange års erfaring som journalist i VG, hvor hun blant annet jobbet som portrettskribent. Senere har hun arbeidet som utviklings- og digitalredaktør i KK. I 2018 ga hun ut boken Brev til en datter, hvor hun kommer med 30 råd fra en mor til datter for livet. Boken ble beskrevet som «en berørende, aktuell og viktig bok for flere generasjoner. I 2020 kommer hun med oppfølgeren, Brev til en sønn.

Brede Bøe

Brede Bøe er en av Norges mest kjente, kjære og allsidige artister med et langt liv bak seg på den nasjonale scenen, men også i Østfold. Han har også vært bystyremedlem i Moss og Fredrikstad og leder i Østfold Høyre. Brede Bøe har stått frem som homofil og hiv-smittet. – Jeg er en bipolar homo med en alkoholmarinert hiv, sa han med glimt i øyet til Dagbladet i 2018.

Pål Nielsen er forfatter, revyartist og skribent. I en årrekke har fått folk i byen til å le ved å by på seg selv og sine tolkninger av menn (og kvinner). For hvis vi ikke kan le av oss selv – hva sitter vi igjen med da?

Andre kommende arrangementer

Søndag 7. mar 2021 kl 14:00
Bli med på en reise gjennom menneskeheten historie, fra neandertalerne – folket som forsvant til starten på Homo Sapiens i Afrika og helt opp til moderne tid. 
Mandag 8. mar 2021 kl 19:00
Journalist og forfatter Hege Duckert setter endelig kvinnene i sentrum og beskriver norsk kvinnehistorie slik den aldri har vært fortalt før.
Tirsdag 9. mar 2021 kl 19:00
Den selvlærte biologen og etnografen Carl Alfred Bock ville opp og fram, klatret høyere enn ventet, og falt dypere enn fryktet i jakten på The Missing Link.
Onsdag 10. mar 2021 kl
Hvorfor får ikke Palestinerne vaksine? Med lege og aktivist Mads Gilbert.
Torsdag 11. mar 2021 kl 19:00
Hvorfor skal kvinners mager helst være helt flate, mens andre kroppsdeler gjerne kan være store og svulmende?
Lørdag 13. mar 2021 kl 13:00
Brageteateret inviterer til en veldig viktig togreise til Lillehammer. 
Load More