Søk arrangement
Menn og følelser – med Peder Kjøs
 • Tid:
  onsdag 14. okt 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:15
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 130,- for fremmøte
Pris nettstrømming:
 • 80,- for nettstrømming
 • Tid:
  onsdag 14. okt 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:15
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 130,- for fremmøte
Menn og følelser – med Peder Kjøs

Hvordan forstå en mann? Hvorfor er kvinner og menn så forskjellige når kommer til det å vise og snakke om følelser?

Dette er temaet når psykolog Peder Kjøs inviterer til samtale med artist Brede Bøe, forfatter Kyrre Andreassen og Kristin M. Hauge om menns følelsesliv. Den kjente TV-psykologen, kjent fra Jeg mot meg og Hos Peder, har tidligere uttalt seg mye om innestengte følelser hos menn.

Menn som ikke kan snakke om følelser har større risiko for depresjoner, ensomhet og drikkfeldighet. I familielivet er mange kvinner frustrert fordi de selv er åpen om følelsene sine, men blir møtt av en vegg av taushet eller rasjonelle løsningsforslag.

– Det er ikke noe nytt at menn holder mye av sine følelser inne i seg. For dem det funker for, så er det absolutt mulig å ha andre måter å løse problemer enn å snakke om dem, har Kjøs uttalt til NRK.

Ari Behns selvmord i julen har satt søkelyset på mental helse, spesielt blant menn. Over 600 mennesker tar sitt eget liv i Norge hvert år. Syv av ti er menn. Kjønnet er også overrepresentert i mange elendighetsstatistikker. Men temaet er videre enn som så:

Spørsmålet er om gutter og menn får de emosjonelle bekreftelsene, i oppveksten og senere i livet, de trenger. Psykologer mener det å sjelden eller aldri kunne snakke om egne følelser, i familien, blant venner eller idrettskamerater, som er tilfelle for mange, vil hindre emosjonell intelligens og utvikling.

Peder spør også: Hvilke menn møter vi i litteraturen? Kan bøkene gi oss noen svar på denne manne-gåten?

NB: Dette arrangementet kan du både se i salen som publikum. Eller ved å kjøpe en egen billett for nettstrømming. Velger du nettstrømming  har du ti dager på deg, etter arrangementet, til å se sendingen. Husk å velge korrekt billett når du kjøper.

Her er panelet for kvelden:

Peder Kjøs

Peder Kjøs er psykolog og er mest kjent gjennom TV-serien Jeg mot meg. Han har skrevet flere bøker, blant annet God pappa – en håndbok, og Vi må snakke sammen!. Kjøs er også spaltist for avisene VG og Klassekampen og har sin egen podcastserie Hos Peder på NRK. Sarpingen har vunnet flere priser for sitt arbeid for åpenhet omkring disse spørsmålene.

Kristin M. Hauge

Kristin Marie Hauge fra Vestby har mange års erfaring som journalist i VG, hvor hun blant annet jobbet som portrettskribent. Senere har hun arbeidet som utviklings- og digitalredaktør i KK. I 2018 ga hun ut boken Brev til en datter, hvor hun kommer med 30 råd fra en mor til datter for livet. Boken ble beskrevet som «en berørende, aktuell og viktig bok for flere generasjoner. I 2020 kommer hun med oppfølgeren, Brev til en sønn.

Brede Bøe

Brede Bøe er en av Norges mest kjente, kjære og allsidige artister med et langt liv bak seg på den nasjonale scenen, men også i Østfold. Han har også vært bystyremedlem i Moss og Fredrikstad og leder i Østfold Høyre. Brede Bøe har stått frem som homofil og hiv-smittet. – Jeg er en bipolar homo med en alkoholmarinert hiv, sa han med glimt i øyet til Dagbladet i 2018.

Andre kommende arrangementer

Søndag 20. sep 2020 kl 14:00
Den kritikerroste forfatteren Bjørn Andreas Bull-Hansen forteller om Jomsviking-serien og gir deg et nytt perspektiv på hvordan vikingene levde. 
Mandag 21. sep 2020 kl 19:00
Har du noen gang tenkt på hva som er forskjellen på et løfte og en trussel?
Mandag 21. sep 2020 kl 11:00
Sjømannskabareten ”Blåmyra” er en hyllest til sjøfolk fra Østfold under seilskutetida med Richard Burgess og Foghorn.
Onsdag 23. sep 2020 kl 19:00
Ingrid Brekke gir en innføring i polsk historie og politikk.
Onsdag 23. sep 2020 kl 19:00
I dette foredraget reflekterer førsteamanuensis Søren Wenstøb over de innsikter forskningen gir om mennesker som emosjonelle vesener, med fokus på håp og frykt.
Søndag 4. okt 2020 kl 14:00
Hun var den unge norsk-somaliske jenta som skulle tvinges av familien  til å bli "ærbar". En dag fikk hun nok og stakk av. I denne utgaven av Levd Liv møter Borg-biskop Atle Sommerfeldt opprøreren Kadra Yusuf.
Load More