MC-krigen i Norge: Dødelig brorskap

Det var en MC-krig som rystet hele Norden – med kaldblodige drap, vilkårlig skyting, angrep med panservernraketter, uskyldige ofre, eksplosjoner og den fatale bombingen i Drammen i 1997, der en tilfeldig kvinne mistet livet.

Mot slutten av 1990-tallet lå motorsykkelklubbene Hells Angeles, Bandidos  og andre MC-klubber i en blodig konflikt som krevde mange menneskeliv.

Nå har VGs profilerte krimjournalist Øystein Milli skrevet boka Dødelig brorskap, en fartsfylt true-crime om den norske MC-krigen. Den gir et unikt innblikk i den brutale historien. Denne kvelden møter du Milli i samtale med en av Norges mest erfarne politietterforskere, Sven Åge Rønning.

Hvordan kunne bandekrigen anta slike dimensjoner? Hvorfor maktet ikke politiet å stoppe den eskalerende volden tidligere?

Hva ledet til at de ansvarlige først ble tatt over fire år etter eksplosjonen? Gjennom et unikt kildemateriale belyser Øystein Milli for første gang historien om de kriminelle norske MC-klubbene og politiets desperate kamp for å stoppe dem.

Du møter:

Øystein Milli har jobbet i VG siden 2001, først som krimreporter og så som krimkommentator, blant annet i podcasten Krimpodden. Han var programleder for NRK-serien “Gåten Orderud”, hvor han gikk opp gamle og nye spor i et av tidenes største drapsmysterier i Norge. Milli har fulgt de aller fleste krimsakene i Norge, og er en mye brukt ekspert i flere medier. Han har gitt ut to bøker: Orderud. Avhørene. Løgnene. De nye sporene. Nå er han klar med Dødelig brorskap – en bok som om den norske MC-krigen og bombingen i Drammen.

Sven Åge Rønning er en av Norges mest erfarne politietterforskere. Han har vært etterforskningsleder i Kripos, og har jobbet med mange av de mest alvorlige og mest profilerte krimsakene i Norge de siste tiårene. Han etterforsket den brutale MC-krigen som herjet i Norden.

Se video her:

MC-krigen i Norge: Dødelig brorskap

Samfunn

Tid: tirsdag 03. oktober 2023

Klokken: 19.00 - 20.15

Pris: 150 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev