Førjulskveld med Maja Lunde og Lisa Aisato

Velkommen til en aften der vi dykker ned i Lisa Aisatos magiske univers og Maja Lundes sterke fortellinger!

Duoen har enorm suksess med kritikerroste og bestselgende bøker for både barn, ungdom og voksne. Torsdag 7. desember besøker de Litteraturhuset Fredrikstad for å snakke om å illustrere, om å skrive og om det helt spesielle samarbeidet de to har.

Lisa Aisato er Norges aller mest folkekjære illustratør og har nådd langt utenfor landets grenser med sine helt særegne illustrasjoner. Hun står blant annet bak boksuksessen Livet – illustrertog har illustrert flere av det siste tiårets mest leste bøker, blant annet Linn Skåbers Til ungdommenTil de voksne og Til oss.

Maja Lunde er en av Norges største internasjonale forfatterstjerner og er kjent for blant annet Bienes historie. I høst er hun aktuell med romanen Lukkertid, en leken fortelling om døden, som stiller det store spørsmålet: hva skjer hvis vi ikke lenger kan dø?

Lunde og Aisato har hatt ellevill suksess med Snøsøsteren og Solvokteren, de to første bøkene i årstidskvartetten. Nå er de klare med bok nummer tre: Vindmakeren. En fortelling for hele familien om barn og krig, om kreativitet og mysterier. Og en bok breddfull av sommer!

Maja Lunde er en av landets mest leste forfattere av bøker for voksne så vel som for barn og unge. Hun tok verden med storm med sin første voksenroman Bienes historie. Hun fulgte opp med Blå og Przewalskis hest. I tillegg har hun skrevet supersuksessen Snøsøsteren, som Lisa Aisato illustrerte, og Solvokteren, som er en uavhengig oppfølger til den.

Lisa Aisato er en av Norges mest kjente illustratører. I 2019 kom boksuksessen Livet – illustrert. Fra før hadde hun skrevet og illustrert Odd er et egg og En fisk til Luna. Hun har illustrert flere av det siste tiårets mest leste bøker, som Maja Lundes Snøsøsteren, oppfølgeren Solvokteren, og Linn Skåbers Til ungdommen, Til de voksne og Til oss. Hun var fast illustratør i Dagbladets lørdagsmagasin fra 2009 til 2020.

Anne Fjellro leder samtalen. Hun er programansvarlig ved Litteraturhuset Fredrikstad og er i tillegg leder av litteraturfestivalen Ord i Grenseland. Hun har studert litteraturvitenskap, idéhistorie og psykologi, med master i organisasjonspsykologi.

Førjulskveld med Maja Lunde og Lisa Aisato

Bokprek

Tid: torsdag 07. desember 2023

Klokken: 19.00 - 20.00

Pris: 140 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev