Maja Lunde og Lisa Aisato | Sommer hele året

Mørket har lagt seg som bomull rundt føttene våre. Det er på tide å unne seg en sommerdag med Maja Lunde og Lisa Aisato. Deres nye bok Vindmakeren er en hyllest til lek, kreativitet og fantasi … og til sommeren!

Maja Lunde og Lisa Aisato følger opp braksuksessene Snøsøsteren og Solvokteren med Vindmakeren, en fortelling som passer for både barn og voksne, og som gir deg sommer hele året, med måkeskrik, markjordbær og evige vennskap. Vi møter forfatteren og illustratøren i en sommerlig bokprek i adventstiden.

Det er juni og årets sommerferie skal bli annerledes enn alle andre. En fæl krig er endelig over i landet hvor Tobias bor. Mens de voksne blir igjen for å arbeide, sendes barna ut av byen. Tobias håper han vil komme til en bondegård med smør og melk og ferske grønnsaker. I stedet havner han langt ute i havgapet, hos Lothe, en sur og stille fisker.

Maja Lunde er en av landets mest leste forfattere av bøker for voksne så vel som for barn og unge. Hun tok verden med storm med sin første voksenroman Bienes historie. Hun fulgte opp med Blå og Przewalskis hest. I tillegg har hun skrevet supersuksessen Snøsøsteren, som Lisa Aisato illustrerte, og Solvokteren, som er en uavhengig oppfølger til den.

Lisa Aisato er en av Norges mest kjente illustratører. I 2019 kom boksuksessen Livet – illustrert. Fra før hadde hun skrevet og illustrert Odd er et egg og En fisk til Luna. Hun har illustrert flere av det siste tiårets mest leste bøker, som Maja Lundes Snøsøsteren, oppfølgeren Solvokteren, og Linn Skåbers Til ungdommen, Til de voksne og Til oss. Hun var fast illustratør i Dagbladets lørdagsmagasin fra 2009 til 2020.

Anne Fjellro leder samtalen. Hun er programansvarlig ved Litteraturhuset Fredrikstad og er i tillegg leder av litteraturfestivalen Ord i Grenseland. Hun har studert litteraturvitenskap, idéhistorie og psykologi, med master i organisasjonspsykologi.

Maja Lunde og Lisa Aisato | Sommer hele året

Bokprek

Tid: torsdag 07. desember 2023

Klokken: 19.00 - 20.00

Pris: 140 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev