Magnus Helgerud | Hvor ofte tenker du på Romerriket?

Visste du at over at 20 prosent av norske menn tenker på Romerriket hver måned? I dette foredraget får du enda flere grunner til å tenke på det gedigne riket som aldri slutter å fascinere.

Bli med på årets morsomste historietime med Magnus Helgerud, formidlet med entusiasme og nysgjerrighet.

Du kan for eksempel tenke på at romerne jublet fra tribunene i Colosseum, mens dødsdømte ble revet i fillebiter av bjørner fanget i Skottland og løver fra Afrika. Eller at de brukte oppmalt musehjerne som tannkrem og tok syretripper ved å spise giftig fisk. Romerne laget også parfyme av gladiatorsvette, og skrev drøye ting på do-veggene. Digg med et ligg!

er aktuell med boken 100 ting jeg tenker på når jeg tenker på Romerriket. Han tenker også på at romerne skrev lover vi fortsatt lever etter, at de laget kalenderen vi følger den dag i dag, at de bygget kloakksystemer som fortsatt er i bruk, og at de fant opp sentralvarmeanlegg og vareautomater – to tusen år før vi måtte finne dem opp på ny.

Magnus Helgerud er aktuell med boken 100 ting jeg tenker på når jeg tenker på Romerriket. Han er utdannet idéhistoriker fra Universitetet i Oslo. Han er forfatter og spaltist i Aftenposten Innsikt, Weekendavisen og diverse andre magasiner og har gitt ut de kritikerroste bøkene «Si meg hvor du reiser» (2018), «Knytta til hytta» (2020) og «16 dager på Lillehammer» (2023).

Magnus Helgerud | Hvor ofte tenker du på Romerriket?

Historisk foredrag

Tid: torsdag 31. oktober 2024

Klokken: 19.00 - 20.00

Pris: 190 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev