Søk arrangement
Londons skjulte perler med Nazneen Khan-Østrem
  • Tid:
    lørdag 12. okt 2019
  • Klokken:
    13:00- 14:00
  • Arrangør:
    • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
  • 120,-

Glem Big Ben og Buckingham Palace og møt menneskene i gatene som gjennom historien har formet den britiske hovedstaden. Vi drar til bakgatene i Notting Hill, Camden, Clapham, Peckham, Mayfair, Stamford Hill, Tooting, Southall, Shoredrich, Brixton og Ealing. Her møter du idealistiske ortodokse jøder, lidenskapelige Arsenal-fans, familien som har drevet kafé i Bethnal Green siden 1900, DJ-en som introduserte The Clash for reggae, irske løsarbeidere, hellige krigere, djerve filmregissører, polske bohemer og kompromissløse indiske restauranteiere.

Nazneen Khan-Østrem har skrevet London. Blant gangstere, rabbiner, oligarker, rebeller og andre ektefødte barn av det britiske imperiet. Et unikt portrett av verdens mest mangfoldige by.

Nazneen Khan-Østrem er forfatter og forlagsredaktør med en Master i International Relations fra London School of Economics and Political Science. Khan-Østrem har jobbet som journalist i blant annet Aftenposten og som programleder i NRK. Hun var i flere år høgskolelektor ved Journalistutdanningen på OsloMet. Khan-Østrem har gitt ut boken Min hellige krig og har bidratt til flere antologier.