Littsenior: Uten kaffe stopper Norge

Norge er i verdenstoppen når det kommer til kaffedrikking, men hvorfor har det blitt sånn? Og hva er egentlig kaffe? Bjørn Grydeland fra Norsk Kaffeinformasjon tar oss med på en reise inn i kaffens verden. 

Kaffen ble oppdaget i Abyssinia på 900-tallet, og de første kaffehusene man kjenner til var i Mekka rundt 1470. Derfra fant kaffen veien til Europa og etter hvert til Norge. Kaffehusene fikk en viktig plass i det sosiale og politiske liv, og i dag er kaffe verdens nest mest omsatte handelsvare etter olje.  

Kaffe har blitt vår nasjonaldrikk, og fungerer som vår sosiale olje. Kaffe er det første vil tilbyr gjester, og vi forventer gratis kaffe på jobben. Uten kaffe stopper Norge! 

I kaféen, både før og etter arrangementet, har vi besøk av to lokale kaffebrennerier Røverkaffe of Øst Kaffekompani stiller opp og gir smaksprøver på deres velduftende kaffer til oss i Littsenior. Kanskje noen ser sitt snitt

 

Røverkaffe er brent av innsatte og løslatte. Kaffen du nå skal drikke er et sosialt entreprenørskap i regi av Nettverk etter soning, et tiltak i Røde Kors som hjelper straffedømte tilbake til et helt vanlig liv, med jobb, uten dårlige venner, med et godt og trygt nettverk rundt seg. Les mer på roverkaffe.no

 

 

 

Øst Kaffekompani AS Etbl 2018 er et kaffebrenneri lokalisert i Fredrikstad. Her brenner vi og pakker kaffe fra alle verdenshjørner. Øst Kaffekompani inngikk i 2019 et samarbeide med Fasvo AS. I januar 2021 overtok  Fasvo AS merkenavnet Øst Kaffekompani, og står nå for alt fra brenning, pakking og distribusjon, nettsider og markedsføring. Les mer på ostkaffekompani.no

 

Program:

Kl 1100: Kafeen åpner.

Kl 1200: Programmet starter.

Kl 1400: Littsenior er slutt for dagen.

Du møter:

Bjørn Grydeland jobber som presse- og kommunikasjonsansvarlig i Norsk Kaffeinformasjon. Dette er kaffebransjens egen organisasjon med informasjonskontor og testsenter for kaffeutstyr. Grydeland har vært redaktør for magasinet KAFFE og nettstedet kaffe.no i ti år.

 

 

Velkommen til Littsenior, et dagtidstilbud på Litteraturhuset Fredrikstad. Om lag annenhver mandag rigger Littsenior til for et dagtidsarrangement og en enkel kafé på Litteraturhuset. Programmet har et stort spenn  – fra vitebegjær til kulturelt påfyll. Kjøp et årlig medlemskap pålydende 500 kr – eller enkeltbillett til hvert arrangement. Tilbudet har pause i skolens ferier.

Kjøp medlemskap til Littsenior her

NB: Medlemskapet i Littsenior gjelder kun for arrangementer under fanen Littsenior. Det gir deg fri adgang på alle Littsenior-arrangementer som finner sted på Litteraturhuset Fredrikstad.

Ordinært medlemskap for Litteraturhuset Fredrikstad finner du her.

Littsenior: Uten kaffe stopper Norge

Littsenior

Tid: mandag 27. november 2023

Klokken: 12.00 - 14.00

Pris: 100 for enkeltarr. Se info lenger ned om medlemsskap. ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Dette arrangementet er en del av dagtilbudet LittSenior. Kjøper du medlemsskap i Littsenior, har du fri inngang på alle Littsenior-arrangementer.

MEDLEMSKAP 2024

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev