Littsenior: USA – Valgets kval

Hva kan skje dersom Donald Trump vinner presidentvalget i november? Og gjør han det? Hvordan ligger det egentlig an i delstatene når valgkampen nå tråkkes i gang for alvor?

Det er klart for det kanskje viktigste presidentvalget i USA på svært, svært lenge. I Norge og Europa frykter mange at en Trump-seier vil føre til en langt mer isolasjonistisk supermakt, som ikke lenger vil oppfylle sine NATO-forpliktelser – og det i en tid der Russland fører krig på europeisk jord.

Denne dagen tar vi for oss de to kandidatene – og ser på styrker og svakheter – med analyser, meningsmålinger og strategier: Hva er Joe Bidens oppskrift for seier? Og kan Donald Trump snuble på målstreken og tape igjen?

Og hvorfor stemmer så mange amerikanerne på en kandidat som er straffedømt og som har vært stilt for riksrett to ganger, den siste gang for å ha oppildnet til store opptøyer, for derigjennom å undergrave valget av Joe Biden i 2020 ?

Per Olav Ødegaard og Roy Conradi Andersen har begge vært USA-korrespondenter for VG og kjenner landet og den amerikanske valgkampen godt.

 

Program:

Kl 1100: Kafeen åpner.

Kl 1200: Programmet starter.

Kl 1400: Kafeen stenger

Du møter:

Per Olav Ødegård jobbet først i Vårt Land før han i 1988 begynte å jobbe for VG. For VG har Per Olav hatt en rekke roller, blant annet leder for utenriksavdelingen, nyhetsleder ppolitikk og korrespondent i New York. Siden 2012 har han vært utenrikskommentator for samme avis.

Roy Conradi Andersen er daglig leder ved Litteraturhuset Fredrikstad. Han er tidligere USA-korrespondent for VG og har også jobbet i USA-prosjektet Hard.Land.

Velkommen til Littsenior, et dagtidstilbud på Litteraturhuset Fredrikstad. Om lag annenhver mandag rigger Littsenior til for et dagtidsarrangement og en enkel kafé på Litteraturhuset. Programmet har et stort spenn  – fra vitebegjær til kulturelt påfyll. Kjøp et årlig medlemskap pålydende 500 kroner (utsolgt) – eller enkeltbillett om det er plass pålydende 150 kroner. Tilbudet har pause i skolens ferier.

Kjøp medlemskap til Littsenior her (Utsolgt)

NB: Medlemskapet i Littsenior gjelder kun for arrangementer under fanen Littsenior. Det gir deg fri adgang på alle Littsenior-arrangementer som finner sted på Litteraturhuset Fredrikstad.

Ordinært medlemskap for Litteraturhuset Fredrikstad finner du her.

Littsenior: USA – Valgets kval

Littsenior

Tid: mandag 26. august 2024

Klokken: 12.00 - 13.00

Pris: 150 for enkeltarr. Se info lenger ned om medlemsskap. ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Dette arrangementet er en del av dagtilbudet LittSenior. Kjøper du medlemsskap i Littsenior, har du fri inngang på alle Littsenior-arrangementer.

MEDLEMSKAP kr 500,-

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev