Littsenior: Jørn Enger – Så møtes vi på Bjørnen!    

Fredrikstads legendariske restaurant og «vannhull» fra 1940 til 1997 har en fascinerende historie. Den populære svenske TV-serien «Vår tid er nå» – om krøniken til en restaurant i Stockholm – inspirerte Jørn Enger til å gi seg i kast med å samle stoff om vår bys mest sentrale og «sagnomsuste» utested gjennom flere tiår.

Bjørnen hadde praktisk talt skjenkemonopol på Vestsiden i Fredrikstad. Jørn Enger slår fast at Nygaardsgaten 7 ble samlingsstedet for både «vanlige» og fine folk – for kunstnere, politikere, intellektuelle, byoriginaler, gymnasiaster, studenter og idrettsutøvere.

Det var ikke bare restauranthistorie som ble skrevet der, men også bygningshistorie, krigshistorie, musikkhistorie, revyhistorie, kunsthistorie, litteraturhistorie, FFK-historie – og mye mer. Og de myndige serveringsdamene huskes av mange som lokale berømtheter. Bli med på en reise – også i bilder – i den fascinerende fortellingen om Bjørnen.

Denne formiddagen oppfordrer vi også Littsenior-deltagerne til å bidra med sine egne opplevelser og historier fra Bjørnen.

Program:

Kl 1100: Kafeen åpner.

Kl 1200: Programmet starter.

Kl 1400: Littsenior er slutt for dagen.

Du møter:

Jørn Enger (f. 1949) startet som frilanser i Radiosporten i NRK, var journalist i Fredriksstad Blad i fire år – og jobbet i NRK fra 1982 til 2015. Han var med på å starte Nattradioen, var sjef for NRK Østfold i 13 år og skrev deretter fjerde bind av NRKs historie – om landets distriktskontorer og Sameradioen.

Enger har også skrevet bøkene Teater-og revybyen Fredrikstad og I natt, i natt (om byoperettens historie). Han er medforfatter i Byen som sluttet å plystre, boka om Joker, Fredrikstad forteller, Jul i Fredrikstad og en rekke utgaver av museumsårboka MindreAlv.

Han har fått en rekke utmerkelser, både i NRK og for lokalhistorisk innsats, blant annet Kongens fortjenstmedalje.

 

Velkommen til Littsenior, et dagtidstilbud på Litteraturhuset Fredrikstad. Om lag annenhver mandag rigger Littsenior til for et dagtidsarrangement og en enkel kafé på Litteraturhuset. Programmet har et stort spenn  – fra vitebegjær til kulturelt påfyll. Kjøp et årlig medlemskap pålydende 300 kr – eller enkeltbillett til hvert arrangement. Tilbudet har pause i skolens ferier.

Kjøp medlemskap til Littsenior her

NB: Medlemskapet i Littsenior gjelder kun for arrangementer under fanen Littsenior. Det gir deg fri adgang på alle Littsenior-arrangementer som finner sted på Litteraturhuset Fredrikstad.

Ordinært medlemskap for Litteraturhuset Fredrikstad finner du her.

Littsenior: Jørn Enger – Så møtes vi på Bjørnen!

Littsenior

Tid: mandag 30. oktober 2023

Klokken: 12.00 - 14.00

Pris: 100 for enkeltarr. Se info lenger ned om medlemsskap. ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Dette arrangementet er en del av dagtilbudet LittSenior. Kjøper du medlemsskap i Littsenior, har du fri inngang på alle Littsenior-arrangementer.

MEDLEMSKAP kr 300,-

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev