Littsenior: Fra østfoldgranitten til The New York Times

Lars Ole Klavestad tar oss med til nye helleristningsfelt i Østfold. Han forteller også om turen på luciadagen i fjor med reportere fra storavisen The New York Times.

Sensasjonelle helleristningsfunn i våre nære omgivelser. I løpet av de siste fem årene er antall felt økt fra 500 til godt over 1000. Landskapsarkitekt, billedkunstner og forfatter Lars Ole Klavestad forteller om hvordan han og kameratene Tormod Fjeld og Magnus Tangen har knekt koden om helleristningens beliggenhet. 

Via en rekke flotte bilder får vi ta del i deres jakt med egenutviklede metoder.  De har avdekket flere hundre nye helleristningsfelt fra bronsealderen, like utenfor stuedørene våre. I januar lagde storavisen The New York Times en stor reportasje der de deltok i den nattlige letingen i kulturlandskapet rundt Fredrikstad.

 

Program:

Kl 1100: Kafeen åpner.

Kl 1200: Programmet starter.

Kl 1400: Littsenior er slutt for dagen.

Lars Ole Klavestad er født i 1973 og vokst opp i Borge. Han bor og arbeider i dag i Fredrikstad. Nå er han kunstner, forfatter og landskapsarkitekt på full tid og driver Galleri KLAVESTAD og KLAVESTAD kunst kart landskap.

Velkommen til Littsenior, et dagtidstilbud på Litteraturhuset Fredrikstad. Om lag annenhver mandag rigger Littsenior til for et dagtidsarrangement og en enkel kafé. Programmet har et stort spenn  – fra vitebegjær til kulturelt påfyll. Kjøp et årlig medlemskap pålydende 300 kr – eller enkeltbillett til hvert arrangement. Tilbudet har pause i skolens ferier.

Kjøp medlemskap i Littsenior her.

NB: Medlemskapet i Littsenior gjelder kun for arrangementer under fanen Littsenior. Det gir deg fri adgang på alle Littsenior-arrangementer som finner sted på Litteraturhuset Fredrikstad.

Ordinært medlemskap for Litteraturhuset Fredrikstad finner du her.

Littsenior: Fra østfoldgranitten til The New York Times

Dokumentarfestivalen Kontrast Littsenior

Tid: mandag 17. april 2023

Klokken: 12.00 - 14.00

Pris: 100 for enkeltarr. Se info lenger ned om medlemsskap. ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Dette arrangementet er en del av dagtilbudet LittSenior. Kjøper du medlemsskap i Littsenior, har du fri inngang på alle Littsenior-arrangementer.

MEDLEMSKAP kr 300,-

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev