Littsenior: NATO med viseadmiral Louise Dedichen

Vi har gleden av å invitere deg til en formiddag med viseadmiral Louise K. Dedichen, en av Norges fremste militære ledere og en pioner innen internasjonal sikkerhet. Under dette eksklusive Littsenior-arrangementet vil Dedichen, som er født og oppvokst i Fredrikstad, dele sin fascinerende reise fra Norge til NATO og sine tanker om fremtiden i en verden i konstant forandring.

Louise Dedichen har hatt en bemerkelsesverdig karriere. Hun startet sin militære reise ved Sjøkrigsskolen i 1983 og har hatt en rekke fremtredende posisjoner, inkludert tjeneste på HNoMS Trondheim og arbeid i Forsvarets logistikkorganisasjon, Forsvarsstaben og Forsvarsdepartementet. Hun ble utnevnt til viseadmiral og norsk militær representant til NATO 1. januar 2020.

Dedichen har vært en banebryter for likestilling i Forsvaret, og i 2008 ble hun den første kvinnelige offiseren til å nå OF7-nivået (kontreadmiral). Hun har mottatt flere priser for sitt arbeid, inkludert Forsvarets likestillingspris i 2014 og Forsvarets reserveoffisersmedalje.

Dedichen har også hatt betydelige akademiske roller. Som kommandant ved Forsvarets høgskole (NDUC) ledet hun den mest omfattende omstruktureringen av militær utdanning i moderne tid. Hun sørget for en fullstendig sammenslåing og effektivisering av all militær utdanning i Norge, inkludert integreringen av alle militærakademier og befalsskoler i NDUC.

Hennes internasjonale erfaring inkluderer utdannelse ved College Interarmès de Défense i Paris, noe som har styrket samarbeidet mellom Norge og Frankrike. For sin innsats ble hun i 2011 tildelt den franske nasjonale fortjenstorden, Ordre national du Mérite.

Dedichen har også vist et sterkt engasjement for å fremme kunnskap om forsvars- og sikkerhetspolitikk, særlig blant kvinner utenfor Forsvaret. Som leder av den tverrsektorielle organisasjonen SHEconomy, har hun arrangert seminarer for å øke forståelsen av forsvarsrelaterte emner.

Denne kvelden vil Dedichen ta oss med bak kulissene i verdens største militærallianse, dele personlige historier og gi oss sitt perspektiv på fremtidige trusler og muligheter.

Arrangementet er en del av Littsenior, men alle er  selvfølgelig velkomne!

Ikke gå glipp av denne unike muligheten til å høre fra en av Fredrikstads egne innflytelsesrike stemmer innen internasjonal sikkerhet. Vi ser frem til å ønske deg velkommen til en formiddag fylt med inspirasjon og innsikt på Litteraturhuset Fredrikstad.

 

Program:

Kl 1100: Kafeen åpner.

Kl 1200: Arrangementet starter.

Kl 1400: Kafeen stenger

Velkommen til Littsenior, et dagtidstilbud på Litteraturhuset Fredrikstad. Om lag annenhver mandag rigger Littsenior til for et dagtidsarrangement og en enkel kafé på Litteraturhuset. Programmet har et stort spenn  – fra vitebegjær til kulturelt påfyll. Kjøp et årlig medlemskap pålydende 500 kroner (utsolgt) – eller enkeltbillett om det er plass pålydende 150 kroner. Tilbudet har pause i skolens ferier.

Kjøp medlemskap til Littsenior her (Utsolgt)

NB: Medlemskapet i Littsenior gjelder kun for arrangementer under fanen Littsenior. Det gir deg fri adgang på alle Littsenior-arrangementer som finner sted på Litteraturhuset Fredrikstad.

Ordinært medlemskap for Litteraturhuset Fredrikstad finner du her.

Littsenior: NATO med viseadmiral Louise Dedichen

Littsenior

Tid: mandag 07. oktober 2024

Klokken: 12.00 - 13.00

Pris: 150 for enkeltarr. ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Dette arrangementet er en del av dagtilbudet LittSenior. Kjøper du medlemsskap i Littsenior, har du fri inngang på alle Littsenior-arrangementer.

MEDLEMSKAP kr 500,-

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev