​​Littsenior: Maria Lorentzen-Spydevold – Når noen dør

Maria Lorentzen-Spydevolder sykehusprest ved Kalnes Sykehus og datter av den kjente begravelsessangeren Bjørnar Spydevold. Nå deler hun sin unike innsikt og erfaringer i sin nye bok, «Når noen dør», en praktisk trøstebok som gir deg alt du trenger å vite når du mister noen du er glad i.

Maria Lorentzen-Spydevold har sett mange sider av livet og døden gjennom sitt arbeid som sykehusprest, og hun møter pårørende i deres mest sårbare øyeblikk hver dag. I «Når noen dør» kombinerer hun denne erfaringen med personlige historier og praktiske råd som hjelper deg å navigere i sorgens kaos. Boken tar for seg viktige spørsmål som:

  • Hva gjør vi nå?
  • Hvem ringer vi?
  • Hva koster en begravelse?
  • Hva med avdødes økonomiske forpliktelser?
  • Hvordan håndterer vi følelsene våre?
  • Hva sier vi til barna?
  • Hvilke formelle krav stilles til en begravelse og hva kan man gjøre på sin egen måte?

Boken inneholder også personlige historier fra kjente personer som Espen Ropstad Nakstad, Cecilie Kåss Furuseth, Solveig Kloppen, Camilla Herrem og Karen Marie Berg, som deler sine opplevelser med sorg og tap. Boken «Når noen dør» vil være å få kjøpt i kaféen i forbindelse med arrangementet.

Velkommen til Littsenior for en formiddag om sorgbehandling og praktiske gjøremål ved et dødsfall.

 

Du møter:

Maria Lorentzen-Spydevold

Maria Lorentzen-Spydevold er sykehusprest ved sykehuset i Østfold. Hun har vokst opp med en far som var begravelses­sanger i mer enn 5500 begravelser, og møter pårørende hver eneste dag i sitt yrke. Maria har jobbet 16 år som lærer og fått flere priser, blant annet: årets entreprenørskapslærer i 2020. Vant også Gullruten med NRKs dokumentarserie: «Klasse 10b» i 2010.

Velkommen til Littsenior, et dagtidstilbud på Litteraturhuset Fredrikstad. Om lag annenhver mandag rigger Littsenior til for et dagtidsarrangement og en enkel kafé på Litteraturhuset. Programmet har et stort spenn  – fra vitebegjær til kulturelt påfyll. Kjøp et årlig medlemskap pålydende 500 kroner (utsolgt) – eller enkeltbillett om det er plass pålydende 150 kroner. Tilbudet har pause i skolens ferier.

Kjøp medlemskap til Littsenior her (Utsolgt)

NB: Medlemskapet i Littsenior gjelder kun for arrangementer under fanen Littsenior. Det gir deg fri adgang på alle Littsenior-arrangementer som finner sted på Litteraturhuset Fredrikstad.

Ordinært medlemskap for Litteraturhuset Fredrikstad finner du her.

Littsenior: Når noen dør

Littsenior

Tid: mandag 04. november 2024

Klokken: 12.00 - 13.00

Pris: 150 for enkeltarr. Se info lenger ned om medlemsskap. ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Dette arrangementet er en del av dagtilbudet LittSenior. Kjøper du medlemsskap i Littsenior, har du fri inngang på alle Littsenior-arrangementer.

MEDLEMSKAP kr 500,-

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev