Littsenior: Anette Torjussen – Med hjerte for Afrika

Med flere år som journalist i lokal og nasjonal presse, formidler Anette Torjussen nå historien om nødhjelpsarbeid i Afrika. Hun har journalistblokken full av inntrykk og historier om fortvilelse og fremtidshåp.

Vi får være med til steder hvor få mennesker fra den vestlige verden har satt sine føtter. Kommunikasjonsmedarbeideren i Kirkens Nødhjelp, Anette Torjussen lar oss bli kjent med et folkerikt, vakkert og kontrastfylt kontinent. Vi får høre om mennesker som ofrer livet for Malawis kullproduksjon, vi møter mennesker som graver etter vann med bare hendene sine, fordi elvene tørker ut.

På verdens lengste innsjø, like utenfor David Livingstones hus, er det fiskere som sliter med å få nok fangst for å overleve. Årsaken er klimaendringer. Vi møter sterke kvinner som prøver å få bukt med omskjæring og vold i hjemmet.

Bli med på en annerledes reise til Afrika, hvor det til tross for vannmangel, matmangel, klimaendringer og konflikt, bor mennesker som er fulle av håp, har troen på et bedre liv og inviterer oss med til hverdagsliv, bare steinkast fra turistifiserte Kilimanjaro, Zanzibar og vakre vindistrikt. Afrika er ungdommens kontinent, og hver dag står sterke afrikanere opp for en bedre verden.

 

Program:

Kl 1100: Kafeen åpner.

Kl 1200: Programmet starter.

Ca kl. 13.00: Skahjem tar oss med på en byvandring.

Kl 1400: Littsenior er slutt for dagen.

Du møter:

Anette Torjussen (52) er kommunikasjonsrådgiver i Kirkens Nødhjelp. Hun har utdannelse i økonomi, men begynte tidlig som journalist i Fredriksstad Blad og senere i NRK. I 2018 valgte å bytte ut journalistikken med bistandsarbeid. Det har tatt henne til noen av verdens største kriser, hvor hun har sett nød, fattigdom, sult, krig og klimaendringer på nært hold. Anette er ekte Fredrikstad-dame, gift med Thomas, har tre barn og en boxer. På fritiden finner du henne enten i skogen eller langs kysten i joggesko eller på sykkel.

 

Velkommen til Littsenior, et dagtidstilbud på Litteraturhuset Fredrikstad. Om lag annenhver mandag rigger Littsenior til for et dagtidsarrangement og en enkel kafé på Litteraturhuset. Programmet har et stort spenn  – fra vitebegjær til kulturelt påfyll. Kjøp et årlig medlemskap pålydende 300 kr – eller enkeltbillett til hvert arrangement. Tilbudet har pause i skolens ferier.

Kjøp medlemskap til Littsenior her

NB: Medlemskapet i Littsenior gjelder kun for arrangementer under fanen Littsenior. Det gir deg fri adgang på alle Littsenior-arrangementer som finner sted på Litteraturhuset Fredrikstad.

Ordinært medlemskap for Litteraturhuset Fredrikstad finner du her.

Littsenior: Anette Torjusssen – Med hjerte for Afrika

Littsenior

Tid: mandag 02. oktober 2023

Klokken: 12.00 - 14.00

Pris: 100 for enkeltarr. Se info lenger ned om medlemsskap. ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Dette arrangementet er en del av dagtilbudet LittSenior. Kjøper du medlemsskap i Littsenior, har du fri inngang på alle Littsenior-arrangementer.

MEDLEMSKAP kr 300,-

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev