Littsenior: Don Quijote – fra roman til scene

Hvordan gjør man en av litteraturens største klassikere om til teater? Østfold Internasjonale Teater byr på smakebiter fra høstens turnéproduksjon Don Quijote!

Miguel de Cervantes historie om den selvtitulerte ridderen Don Quijote regnes som den første moderne romanen og ses fortsatt som en av verdenslitteraturens største bragder. Hva er det ved denne historien som stadig appellerer, og som gjør at Østfold Internasjonale Teater velger å gjøre den til sin turnéproduksjon høsten 2023? Og hvordan går det når handlingen flyttes fra spanske stepper til østfoldske jorder og fra skrift- til scenespråk?

Vi møter Teatersjef Thomas Østgaard, regissør Ivar Furre Aam og skuespillerne i samtale om hvordan det er å overføre en litterær klassiker til scenen. Teateret byr også på utdrag fra stykket, der Don Quijote spilles av Terje Brevik, mens hans trofaste væpner Sancho Panza av Patrik Stenseth.

De to skuespillerne som vil være godt kjent for Litteraturhusets publikum: Terje Brevik har vært en bærebjelke i Fredrikstads teaterliv siden midten av 90-tallet, mens Patrik Stenseth står bl.a. bak suksess-serien Olav den Heldige ved Tunevannet i Sarpsborg og forestillingene Spelet om Trona og Rare Greiær,

(Teaterforestillingen har premiere på Østfold Internasjonale Teater 28. september. Les mer på oit.no)

 

Program:

Kl 1100: Kafeen åpner.

Kl 1200: Programmet på scenen starter.

Ca kl. 13.00: Skahjem tar oss med på en byvandring.

Kl 1400: Littsenior er slutt for dagen.

Du møter:

Thomas Østgaard (moderator) er teatersjef på Østfold Internasjonale Teater. ØIT et offentlig eid institusjonsteater med base i Fredrikstad, som spiller i hele regionen.

Ivar Furre Aam (regi) er skuespiller og regissør, og vil i ØITs Don Quijote også stå for dramatiseringen av Cervantes roman. Ivar har en BA i skuespill fra Akademi for scenekunst ved Høgskolen i Østfold og  en MA fra Stockholms Konsthögskola. I tillegg har han en BA i teaterregi fra Kunsthøgskolen i Oslo (KHIO), regilinjen. Gjennom sin karriere har han jobbet som skuespiller, utøver, regissør og medskaper i ulike konstellasjoner ved norske teatre og i det såkalte frie feltet.

Terje Brevik (Don Quijote) har jobbet som skuespiller siden midten av 90-tallet og spilt utallige roller i teater, spel, film og TV. Han kommer opprinnelig fra Kristiansund, men har blitt en bærebjelke i Østfolds teaterliv, noe han ble tildelt Kong Frederiks hederspris for i 2019. Lokalt har han blant annet vært å se som Rane Roesson i Vera Henriksens Sverdet og i Olav den heldige ved Tunevannet. Han har også deltatt i mange teateroppsetningene i Brottet på Hvaler. Sist var han å se i teatermusikalen Yngve – fra barnehjemmet til LO-topp i regi av Jens O. Simensen. Han har også spilt i tv-seriene Hvaler og Stubbefolket.

Patrik Asplund Stenseth (Sancho Panza) er utdannet skuespiller ved Nord universitet (tidligere HINT) med en BA i skuespiller og teaterproduksjon. Han har også tidligere jobbet ved Østfold Internasjonale Teater (da Scenekunst Østfold) og har hatt åremålsstillinger ved Teatret Vårt i Molde og Teater Ibsen. Patrik har også jobbet ved Junges ensemble Stuttgart. Han står bak prosjektene Olav den Heldige, Overspillteatret og sommerteatret Kosterteatern. Han har også erfaring som manusforfatter og regissør fra Teater Ibsen og Brageteatret. Patrik ble nominert til Freelanceprisen i 2018 og mottok Sarpsborg kommunes kulturpris i 2023.

Velkommen til Littsenior, et dagtidstilbud på Litteraturhuset Fredrikstad. Om lag annenhver mandag rigger Littsenior til for et dagtidsarrangement og en enkel kafé på Litteraturhuset. Programmet har et stort spenn  – fra vitebegjær til kulturelt påfyll. Kjøp et årlig medlemskap pålydende 300 kr – eller enkeltbillett til hvert arrangement. Tilbudet har pause i skolens ferier.

Kjøp medlemskap til Littsenior her

NB: Medlemskapet i Littsenior gjelder kun for arrangementer under fanen Littsenior. Det gir deg fri adgang på alle Littsenior-arrangementer som finner sted på Litteraturhuset Fredrikstad.

Ordinært medlemskap for Litteraturhuset Fredrikstad finner du her.

Littsenior: Don Quijote – fra roman til scene

Littsenior

Tid: mandag 18. september 2023

Klokken: 12.00 - 14.00

Pris: 100 for enkeltarr. Se info lenger ned om medlemsskap. ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Dette arrangementet er en del av dagtilbudet LittSenior. Kjøper du medlemsskap i Littsenior, har du fri inngang på alle Littsenior-arrangementer.

MEDLEMSKAP kr 300,-

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev