Littsenior: Slektsforskerens puslespill.

David Widerberg Howden har lang erfaring og er kjent fra flere saker i «Åsted Norge». Han viser metoder og forklarer hva DNA kan finne svar på.

En uomtvistelig likhet mellom oss alle er at vi er resultat av møter mellom mennesker. En vellykket tur på kino kan legge grunnlaget for et slektstre som kan bære frukter i noe som likner evigheten. Den nære og samtidige familie kan man ha en viss kontroll på, men bakover i tid blir bildet fort voldsomt stort. En ting er historien vi er blitt fortalt. Men om det har skjedd noe «ureglementert», kan historien vi trodde vi hadde kontroll over, se helt annerledes ut. Med DNA kan man finne og bekrefte slekt, nære og ukjente i nåtid, og tilbake til middelalderen.

David Widerberg Howden har drevet med slektsforskning siden 1993, og DNA siden 2013. Aktiv administrator i Norgesprosjektet-DNA og styremedlem i Norsk Slektshistorisk Forening, der han er webredaktør. Har også jobbet med DNA og slektsforskning i uløste kriminalsaker i «Åsted Norge» på TV2 (Containerbabyen) og KRIPOS (Birgitte Tengs).

David kommer til oss for å presentere metoder og gi eksempler på hvordan DNA kan brukes i slektsforskning. 

 

Program:

Kl 1100: Kafeen åpner.

Kl 1200: Programmet starter.

Kl 1400: Littsenior er slutt for dagen.

Velkommen til Littsenior, et dagtidstilbud på Litteraturhuset Fredrikstad. Om lag annenhver mandag rigger Littsenior til for et dagtidsarrangement og en enkel kafé. Programmet har et stort spenn  – fra vitebegjær til kulturelt påfyll. Kjøp et årlig medlemskap pålydende 300 kr – eller enkeltbillett til hvert arrangement. Tilbudet har pause i skolens ferier.

Kjøp medlemskap i Littsenior her.

NB: Medlemskapet i Littsenior gjelder kun for arrangementer under fanen Littsenior. Det gir deg fri adgang på alle Littsenior-arrangementer som finner sted på Litteraturhuset Fredrikstad.

Ordinært medlemskap for Litteraturhuset Fredrikstad finner du her.

Littsenior: DNA: Slektsforskerens puslespill

Littsenior

Tid: mandag 22. mai 2023

Klokken: 12.00 - 14.00

Pris: 100 for enkeltarr. Se info lenger ned om medlemsskap. ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Dette arrangementet er en del av dagtilbudet LittSenior. Kjøper du medlemsskap i Littsenior, har du fri inngang på alle Littsenior-arrangementer.

MEDLEMSKAP kr 300,-

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev