Littsenior: Fredrikstads rockelegender Aunt Mary

Historien om Fredrikstads legendariske rockehelter Aunt Mary er fortellingen om en gjeng unggutter som lærte seg å improvisere. Både musikalsk og når det gjaldt å ta karrieremessige avgjørelser.

– Aunt Mary fikk aldri den anerkjennelse som de hadde fortjent i sin samtid, mener Harald Otterstad og Tor Andersen som har skrevet bok om Fredrikstad-bandet. Nå er de gjester i Littsenior.

Boka forteller om en optimistisk gjeng som krysset Svinesundbrua i 1969. Karene trodde de hadde noen spillejobber i Danmark, for å ha råd til å reise videre til Paris der det ventet platekontrakt. Men til Paris kom de aldri.

Aunt Mary ble sittende fast i dansk suksess. Her var spillejobber i kø. Gruppa var blant Danmarks mest populære. Senere ble det turnéer til Tyskland og Israel.

Etter en intens periode ble gruppa oppløst allerede i 1973. Senere har Aunt Mary hatt en rekke reunion-konserter.

 

Program:

Kl 1100: Kafeen åpner.

Kl 1200: Programmet starter.

Kl 1400: Kafeen stenger.

Du møter:

Harald Otterstad

Harald Otterstad (født i Sarpsborg 1955) Etter gymnaset ble Tune-mannen utdannet jurist fra Universitetet i Oslo i 1982. Han hadde et langt virke som strafferettsadvokat i Sarpsborg fram til 2022.  Nå er han pensjonist. Har tidligere skrevet to bøker om den lokale pophistorien i Sarpsborg. Otterstad spiller keyboard i progrockbandet Deja Vu og i Pæddekummen Blues Band.

Tor Andersen (født i Oslo 1948 Eier og daglig leder av radiostasjonen Ordentlig Radio, som i 2018 fikk NOPAs formidlingspris for sitt virke for norsk musikk. Kjent for en lang karriere som programleder i radio og tv, blant annet 17 år i P4 Radio Hele Norge. Journalist i Fredriksstad Blad i 12 år. Han var med på å starte Viseklubben Hartvig, Revyselskapet Glade Bjørn og Radio Fredrikstad. Radioveteranen ble tildelt Prix Radios hederspris i 2023.

Velkommen til Littsenior, et dagtidstilbud på Litteraturhuset Fredrikstad. Om lag annenhver mandag rigger Littsenior til for et dagtidsarrangement og en enkel kafé på Litteraturhuset. Programmet har et stort spenn  – fra vitebegjær til kulturelt påfyll. Kjøp et årlig medlemskap pålydende 500 kroner – eller enkeltbillett om det er plass pålydende 150 kroner. Tilbudet har pause i skolens ferier.

Kjøp medlemskap til Littsenior her

NB: Medlemskapet i Littsenior gjelder kun for arrangementer under fanen Littsenior. Det gir deg fri adgang på alle Littsenior-arrangementer som finner sted på Litteraturhuset Fredrikstad.

Ordinært medlemskap for Litteraturhuset Fredrikstad finner du her.

Littsenior: Fredrikstads rockelegender Aunt Mary

Littsenior

Tid: mandag 12. februar 2024

Klokken: 12.00 - 13.00

Pris: 150 for enkeltarr. Se info lenger ned om medlemsskap. ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Dette arrangementet er en del av dagtilbudet LittSenior. Kjøper du medlemsskap i Littsenior, har du fri inngang på alle Littsenior-arrangementer.

MEDLEMSKAP kr 500,-

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev