Line Marie Warholm | Barn som havner utenfor

Hvordan skal vi gjøre barna våre mer robuste og i stand til å tåle de utfordringene livet bringer? Psykolog Line Marie Warholm møter Trond «Kurte» Andreassen i samtale.

Den profilerte psykologen og foreldreliv-eksperten Line Marie Warholm, er ute med ny bok som gir svar på noen av de vanligste spørsmålene foreldre stiller seg: Hva gjør jeg dersom barnet mitt havner utenfor? Hvordan skal jeg gjøre mitt barn mer robust, og samtidig få det til å inkludere andre?

Mange foreldre vil på et eller annet tidspunkt kjenne på den isnende følelsen av å ha et barn som svarer «ingen» når man spør hvem hun lekte med i friminuttet. Lærer kontaktes, skolen involveres, det legges tiltaksplaner – men pust med magen, sier Line Marie Warholm. Å bli avvist innimellom er ikke skadelig, tvert imot. Vi kommer alle til å føle på utenforskap, også i voksenlivet, og å erfare det i barndommen er ikke farlig – det kan faktisk gjøre oss sterkere.

Warholms foreldre-filosofi er forfriskende og betryggende. For å få et inkluderende samfunn må vi lære barna å ta egne valg, basert på gode verdier og holdninger – de må fokusere på å inkludere andre mer enn å være redde for å havne utenfor selv. Dét er robust læring for livet.

Denne samtalen vil gi deg perspektiv på hva som egentlig betyr noe gjennom de korte barneårene – og den vil gi deg selvtillit og styrke som forelder. Samtalen ledes av Trond Kurte Andressen.

Line Marie Warholm er privatpraktiserende psykologspesialist og psykoanalytiker med erfaring fra barne- og ungdomspsykiatrien, familievernet, voksenpsykiatrien, sikkerhetspsykiatrien og fra rettsvesenet. Hun er fast spaltist i Aftenposten, og har tidligere utgitt boken Kule kids og foreldre som strever med å slippe taket og Foreldrerevolusjonen. Nå er hun aktuell med boken Robuste barn. Hvordan tåle å stå utenfor.

Samtalen ledes av vår egen Trond «Kurte» Andreassen. Kurte er en ildsjel og en velkjent leder med stort nettverk innen Fredrikstad-idretten. Her har han hjulpet ungdom hele sitt liv, både i skolen og i idretten. Han har vært lærer på ungdomstrinnet i 36 år, de siste 14 årene som spesiallærer. Han har også vært sosiallærer i fem år.

Line Marie Warholm | Barn som havner utenfor

Bokprek

Tid: torsdag 10. oktober 2024

Klokken: 19.00 - 20.00

Pris: 190 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev