Søk arrangement
Latin-Amerika: I voldens favn?
 • Tid:
  tirsdag 17. mar 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 120,-
 • Tid:
  tirsdag 17. mar 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 120,-
Latin-Amerika: I voldens favn?

Borgerkrigene i El Salvador og Colombia. Titusener av forsvunne i Argentina. Urfolkopprøret i Chiapas. Hva skjedde med dem som sto midt i disse blodige kampene? Hvilken rolle spiller den voldelige historien for Latin-Amerika i dag? Sigrun Slapgard og Benedicte Bull møter Signe Prøis til samtale om Latin-Amerika da – og nå.

Slapgard har skrevet boken Eg har sett jaguaren.

Frå 1960-talet og fram til i dag har ordet forsvinne skapt politiske avgrunnar og personlege tragediar på det latinamerikanske kontinentet. Som NRK-journalist har Sigrun Slapgard fortalt om menneske i sentrum av dramatiske hendingar. Menneske som står opp mot overmakta, som risikerer livet for å få til endring. Sigrun Slapgard tek oss med på reisene sine: til El Salvador, der kodar og forkledning er kvardagen, men også døden, inn i den colombianske jungelen for å møte FARC-geriljaen i den nye, skjøre fredstida, og til Buenos Aires, der bestemødrer no opplever underet med at bortførte barnebarn kan dukke opp igjen tretti år etter militærdiktaturet. Dette er historier som aldri har sleppt tak i Slapgard, og som har blitt del av hennar eige liv. Ei sterk og personleg bok om mot og kraft, lys og mørke.

Sigrun Slapgard er journalist og forfattar. Ho har jobba som utanriksjournalist i NRK og har skrive både skjønnlitteratur og sakprosa. For boka Krigens pennEin biografi om Lise Lindbæk (2002) blei ho nominert til Brageprisen og fekk Melsom-prisen. For romanen Englestien (2013) fekk ho Nynorsk litteraturpris.

 

 

 

Benedicte Bull er utdannet statsviter, og har i en årrekke forsket på Latin-Amerika. Forskningsinteressene er politisk økonomi, utviklingsøkonomi og latinamerikanske forhold. Har bodd i Chile og ledet Norsk nettverk for latin-amerikaforskning.

 

 

 

Signe Prøis er oversetter og redaktør.

Andre kommende arrangementer

Tirsdag 28. jan 2020 kl 19:00
I 2019 ble Peru kåret til verdens ledende kultur- og kulinariske destinasjon av World Travel Awards – samtidig som Machu Picchu ble kåret til verdens ledende turistattraksjon.
Onsdag 29. jan 2020 kl 08:30
Vet du hva som skal til for å delta i en offentlig konkurranse? Seminar.
Søndag 2. feb 2020 kl 13:00
Rødhette og ulven på norsk og arabisk lest av Eva-Lotta Sandberg og Maryam Alshaaban.
Mandag 3. feb 2020 kl 11:00
Hvorfor bor det folk på Byens Marker, Nabbetorp, Sorgenfri Nordby og Selbak? Lokalhistoriker Svein Skahjem åpner vårt nye formiddagstilbud i 2020.
Mandag 3. feb 2020 kl 19:00
Om samspillet mellom arbeidsgiver og jobbsøkere i ansettelser. Foredrag med Frode Haaland.
Onsdag 5. feb 2020 kl 08:00
– Kanskje den største faren er å ikke ha noen?
Load More