Søk arrangement
UTSATT NY DATO KOMMER ** Latin-Amerika: I voldens favn? **
 • Tid:
  tirsdag 17. mar 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 120,-
 • Tid:
  tirsdag 17. mar 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 120,-
UTSATT NY DATO KOMMER ** Latin-Amerika: I voldens favn? **

Borgerkrigene i El Salvador og Colombia. Titusener av forsvunne i Argentina. Urfolkopprøret i Chiapas. Hva skjedde med dem som sto midt i disse blodige kampene? Hvilken rolle spiller den voldelige historien for Latin-Amerika i dag? Sigrun Slapgard og Benedicte Bull møter Signe Prøis til samtale om Latin-Amerika da – og nå.

Slapgard har skrevet boken Eg har sett jaguaren.

Frå 1960-talet og fram til i dag har ordet forsvinne skapt politiske avgrunnar og personlege tragediar på det latinamerikanske kontinentet. Som NRK-journalist har Sigrun Slapgard fortalt om menneske i sentrum av dramatiske hendingar. Menneske som står opp mot overmakta, som risikerer livet for å få til endring. Sigrun Slapgard tek oss med på reisene sine: til El Salvador, der kodar og forkledning er kvardagen, men også døden, inn i den colombianske jungelen for å møte FARC-geriljaen i den nye, skjøre fredstida, og til Buenos Aires, der bestemødrer no opplever underet med at bortførte barnebarn kan dukke opp igjen tretti år etter militærdiktaturet. Dette er historier som aldri har sleppt tak i Slapgard, og som har blitt del av hennar eige liv. Ei sterk og personleg bok om mot og kraft, lys og mørke.

FOTO AV ADRIAN ØHRN JOHANSEN: Fire menn bevæpnet med AR15 and AK47 gikk til angrep på to personer, i følge vitner. Denis Moisés Guevara (16) og Miguel Ángel Castro Castillo (40) ble drept. Guevara døde på vei til sykehus, kroppen av Castillo ligger igjen på åstedet. Honduras har i flere år vært plaget med en av verdens høyeste drapsrater, og er blant de fattigste nasjonene i Sør-Amerika. Bildet er tatt i byen San Pedro Sula i 2016. De siste årene har hundretusenvis honduranere forlatt hjemlandet i håp om et bedre liv i Mexico eller USA.

Sigrun Slapgard er journalist og forfattar. Ho har jobba som utanriksjournalist i NRK og har skrive både skjønnlitteratur og sakprosa. For boka Krigens pennEin biografi om Lise Lindbæk (2002) blei ho nominert til Brageprisen og fekk Melsom-prisen. For romanen Englestien (2013) fekk ho Nynorsk litteraturpris.

 

 

 

Benedicte Bull er utdannet statsviter, og har i en årrekke forsket på Latin-Amerika. Forskningsinteressene er politisk økonomi, utviklingsøkonomi og latinamerikanske forhold. Har bodd i Chile og ledet Norsk nettverk for latin-amerikaforskning.

 

 

 

Signe Prøis er oversetter og redaktør.

 

 

 

 

NB. Billetter refunders kun om arrangementet avlyses.

Andre kommende arrangementer

Torsdag 28. mai 2020 kl 20:00
Opplev dansekunst og møt danser Live Skullerud i samtale med rosenterapeut og forfatter Lene Dieserud. 
Tirsdag 16. jun 2020 kl 20:00
I forbindelse med lanseringen av hennes memoarer Tata: Mitt liv med Pablo Escobar på norsk inviterer vi leserne til å spørre Tata om alt man lurer på.
Load More