Søk arrangement
Kunsten å skrive kort – Novellekveld
  • Tid:
    tirsdag 12. nov 2019
  • Klokken:
    19:00- 20:30
  • Arrangør:
    • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
  • 120,-

Med Roskva Koritzinsky og Tora Ørdal Mikkelborg.  Når de nå møtes i samtale med Bjørg Gjærdingen snakker de om  novelleformen, forfatterskapet og livet med litteraturen. De vil lese utdrag fra sine bøker, kanskje noen overrasker med nyskrevet tekst? Vi ønsker deg velkommen til novellekveld her hos oss. Vidar Kvalshaug må dessverre melde avbud.

Roskva Koritzinsky utga sin første bok i 2013, novellesamlingen Her inne et sted. For denne boka ble Koritzinsky nominert til Tarjei Vesaas´ debutantpris og hedret med Aschehougs debutantpris. For sin neste bok, romanen Flammen og mørket (2015), fikk hun også strålende anmeldelser. I 2016 ble Koritzinsky valgt ut av NORLA til første pulje av yngre forfattere til å representere Norge og ny norsk litteratur på internasjonale bokmesser og seminarer. Jeg har ennå ikke sett verden (2017) er Roskva Koritzinsky andre novellesamling.

I 2018 ble hun nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for Jeg har ennå ikke sett verden.

Tora Ørdal Mikkelborg er forfatter fra Fredrikstad og har utgitt novellesamlingen Ennå er det tid (2015). Tora vil lede novellekvelden på Litteraturhuset Fredrikstad og lese utdrag fra en rykende fersk tekst.

Resten av programmet finner du her.