Kunsten å skrive kort – Novellekveld
  • Tid:
    tirsdag 12. nov 2019
  • Klokken:
    19:00- 20:30
  • Arrangør:
    • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
  • 120,-

Mestrer alle disse tre: Roskva Koritzinsky, Vidar Kvalshaug og Tora Ørdal Mikkelborg. Tre veldig ulike forfattere med en unik evne til å formidle mye gjennom korte tekster.  Når de nå møtes snakker de om  novelleformen, forfatterskapet og livet med litteraturen. De vil lese utdrag fra sine bøker, kanskje noen overrasker med nyskrevet tekst? Vi ønsker deg velkommen til novellekveld her hos oss.

Roskva Koritzinsky utga sin første bok i 2013, novellesamlingen Her inne et sted. For denne boka ble Koritzinsky nominert til Tarjei Vesaas´ debutantpris og hedret med Aschehougs debutantpris. For sin neste bok, romanen Flammen og mørket (2015), fikk hun også strålende anmeldelser. I 2016 ble Koritzinsky valgt ut av NORLA til første pulje av yngre forfattere til å representere Norge og ny norsk litteratur på internasjonale bokmesser og seminarer. Jeg har ennå ikke sett verden (2017) er Roskva Koritzinsky andre novellesamling.

I 2018 ble hun nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for Jeg har ennå ikke sett verden.

Vidar Kvalshaug er forfatter, som også har vært litteraturanmelder- og kommentator i Aftenposten og Dagbladet, vært kulturredaktør i Nationen og redaktør i Kagge Forlag og Forlaget Press. Stemmen hans kjenner du som morgenkåsør i NRK P2. Han er nå redaksjonssjef for nettstedet bok365.no.

Kvalshaugs litterære debut kom i 1996 med romanen Ingen landevei tilbake. Han har utgitt novellesamlingene Komme hjem og reparere hus (2005), Den første av dine aller siste sjanser (2009), Trampolineland (2012) Alt på stell (2016) og Blodbøksommer (2017).

Tora Ørdal Mikkelborg er forfatter fra Fredrikstad og har utgitt novellesamlingen Ennå er det tid (2015). Tora vil lede novellekvelden på Litteraturhuset Fredrikstad og lese utdrag fra en rykende fersk tekst.

Resten av programmet finner du her.