Kokt Klode – Amazonas brenner
  • Tid:
    onsdag 18. sep 2019
  • Klokken:
    19:00- 20:00
  • Arrangør:
    • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
  • 50,-

Store deler av Amazonas brenner. Hvorfor skjer dette og hva betyr dette økosystemet for planeten vår?

Regnskogen i Amazonas er kjent som verdens viktigste økosystem, og huser ifølge Regnskogfondet 30 prosent av planetens plante-, dyre- og insektarter. Det har tatt mennesker drøyt 70 år å ødelegge halvparten av det skattkammeret kloden har brukt opp til 100 millioner år på å bygge opp. Regnskogen gir liv til millioner av mennesker og kanskje så mye som 80 prosent av landjordas dyre- og plantearter. Likevel blir den ødelagt i et vanvittig tempo. Konsekvensene er katastrofale.

De fleste brannene i Amazonas er påsatt, ifølge Brasils romforskningssenter. Én av årsakene til dette er jordbruk. Totale antall branner i Amazonas er kommet opp i 83.000 hittil i år. Den politiske håndteringen av Amazonas-brannene har utløst en diplomatisk krise mellom Brasil og Europa. Amazonas er blitt en storpolitisk maktkamp.

Til Kokt Klode kommer leder for Regnskogfondet, Øyvind Eggen, for å forklare situasjonen, gjøre oss kjent med regnskogen og fortelle om hvordan Regnskogfondet arbeider for å bevare Amazonas.

Du møter han i samtale med programleder og journalist Erik Martiniussen.

Kilde: Faktisk.no, regnskog.no og VG.

NB: Gratis for studenter.

Foto: Wikipedia/Alzenir Ferreira de Souza/Pixabay.