Klassisk julestemning | Lisa Aisato og Erlend Loe

Verdens mest berømte julefortelling er gjenfortalt av Erlend Loe og illustrert av Lisa Aisato. Vi møter dem i samtale om jul, spøkelser og om det å bry seg om andre.

En julefortelling (A Christmas Carol) er Charles Dickens’ tidløse juleklassiker. Den utgitt som bok like før jul i 1843. Boken kommer stadig ut i nye opplag, utgaver og versjoner. Denne gangen er det vår egen Erlend Loe som gir sin versjon av fortellingen. I hans versjon har Lisa Aisato krydret og prydet med sine tolkninger av karakterene og stemningene.

Ebenezer Scrooge elsker penger og hater julen. På julekvelden sitter han venneløs og alene i det store, kalde huset sitt. Ute glitrer snøkrystaller i lyset fra vinduer hvor familier koser seg med julematen. Scrooge går og legger seg, men han får ikke sove i fred. I løpet av natten får han besøk av ikke bare ett, men tre spøkelser. De tar ham med på reiser gjennom natten og tiden, og Scrooge ser at ingenting er som han trodde, alt han vet blir snudd på hodet, og kanskje er det likevel en mening i å bry seg om andre?

ERLEND LOE har skrevet romaner, barnebøker, tv-serier og filmer i snart 30 år. Han fikk sitt store gjennombrudd med Naiv. Super i 1996. Siden har det kommet bøker som L, Fakta om Finland, Doppler, Dyrene i Afrika, og Helvete, for å nevne noen. Den høyt elskede truckføreren Kurt har opptrådt i seks barnebøker. Bøkene hans er oversatt til mange språk.

LISA AISATO er en av Norges mest kjente illustratører og bor på Hvaler. I 2019 kom boksuksessen Livet – illustrert. Fra før hadde hun skrevet og illustrert Odd er et egg og En fisk til Luna. Hun har illustrert flere av det siste tiårets mest leste bøker, som Maja Lundes Snøsøsteren, oppfølgeren Solvokteren, og Linn Skåbers Til ungdommenTil de voksne og Til oss. Hun var fast illustratør i Dagbladets lørdagsmagasin fra 2009 til 2020.

Perry

Samtalen ledes av Perry Aarti Olsen, leder for program og marked ved Fredrikstad bibliotek.

Klassisk julestemning | Lisa Aisato og Erlend Loe

Bokprek

Tid: torsdag 08. desember 2022

Klokken: 19.00 - 20.00

Pris: 130 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev