Søk arrangement
AVLYST ** Hat eller elsk? Norsk venstreside og EU ** AVLYST
 • Tid:
  onsdag 22. apr 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:30
 • Arrangør:
  • Europabevegelsen
Gratis inngang
 • Tid:
  onsdag 22. apr 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:30
 • Arrangør:
  • Europabevegelsen
Gratis inngang
AVLYST ** Hat eller elsk? Norsk venstreside og EU ** AVLYST

AVLYST. EU er blitt verdensledende på ambisiøs klimapolitikk. I Norge holder venstrepartiene seg for nesen. Er det klokt? Vi tar debatten i dette folkemøtet.

For mange i Europa er EU garantisten for fremgang i klimakampen, mer rettferdig fordeling og sosial sikkerhet for befolkningen. EU er i ferd med å bli verdensledende i reduksjon i klimautslipp, og det internasjonale solidaritetsprinsippet gir seg utslag i enorme overføringer fra rike til fattige land. Oppslutningen rundt EU viser nå rekordtall blant innbyggerne i medlemslandene.

Samtidig er motstanden mot EU fortsatt sterk i tradisjonelle norske venstrepartier som SV, Rødt og i deler av Miljøpartiet de Grønne, Arbeiderpartiet og fagbevegelsen. Flere vil også ta Norge ut av EØS-avtalen. Det skjer samtidig med at norske velgerne under stortingsvalget i 2019 sendte et tydelig signal: klimakampen blir stadig viktigere.

Og da kommer spørsmålet: Går veien til seier i klimakampen gjennom EU? Eller står vi best alene? Kan den norske venstresiden klare seg uten EU om de skal nå sine ambisiøse klimamål? Og: Er det på tide med en ny EU-debatt i flere av disse partiene?

Disse er bekreftet:

Heidi Nordby Lunde

Heidi Nordby Lunde (født 1973) er leder i Europabevegelsen i Norge, skribent og foredragsholder. Til daglig sitter hun på Stortinget for Høyre fra Oslo. Som rikspolitiker og stortingsrepresentant har hun markert seg i saker rundt skattepolitikk, arbeidsliv og sosiale spørsmål, likestilling og internasjonale forhold spesielt knyttet til EU.

Boye Ullmann

Boye Ullmann (født 1954) fra Oslo er faglig leder Nei til EU. Han arbeider i Fellesforbundet og har bakgrunn fra Rødt.

Heidi Larsen

Heidi K. Larsen bor i Fredrikstad. Hun har sin bakgrunn fra Handel og Kontor og LO, og jobber for LO i Trondheim. Larsen er SV-medlem og medlem av SVs EØS-utvalg.

Stein Erik Lauvås, Arbeiderpartiet, Østfold

Stein Erik Lauvås (født 1965) er fra Marker – og er stortingsrepresentant for Østfold. Han representerer Arbeiderpartiet. Lauvås er medlem av Nordisk råd. Han stemte ja til EU i 1994 – og er opptatt av å verne om EØS-avtalen.

Flere navn i panelet blir klart i januar/februar 2020.

Andre kommende arrangementer

Tirsdag 31. mar 2020 kl 19:00
Forfatter og språkforsker Helene Uri tar for seg språkets finurligheter.
Torsdag 2. apr 2020 kl 18:00
Foredrag med professor Ingvard Wilhelmsen. NB! Eksternt billettsalg.
Torsdag 2. apr 2020 kl 11:00
Det er et området som er større enn Bjørvika i Oslo. Nå blir området "det nye Fredrikstad". Men hvor startet det? Jens Olav Simensen gir deg historien bak Værste-området.
Torsdag 2. apr 2020 kl 20:00
EKSTRA pga av stor pågang. Foredrag med professor Ingvard Wilhelmsen. NB! Eksternt billettsalg.
Load More