Søk arrangement
Hat eller elsk? Norsk venstreside og EU
 • Tid:
  onsdag 22. apr 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:30
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Gratis inngang
 • Tid:
  onsdag 22. apr 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:30
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Gratis inngang
Hat eller elsk? Norsk venstreside og EU

EU er blitt verdensledende på ambisiøs klimapolitikk. I Norge holder venstrepartiene seg for nesen. Er det klokt? Vi tar debatten i dette folkemøtet.

For mange i Europa er EU garantisten for fremgang i klimakampen, mer rettferdig fordeling og sosial sikkerhet for befolkningen. EU er i ferd med å bli verdensledende i reduksjon i klimautslipp, og det internasjonale solidaritetsprinsippet gir seg utslag i enorme overføringer fra rike til fattige land. Oppslutningen rundt EU viser nå rekordtall blant innbyggerne i medlemslandene.

Samtidig er motstanden mot EU fortsatt sterk i tradisjonelle norske venstrepartier som SV, Rødt og i deler av Miljøpartiet de Grønne, Arbeiderpartiet og fagbevegelsen. Flere vil også ta Norge ut av EØS-avtalen. Det skjer samtidig med at norske velgerne under stortingsvalget i 2019 sendte et tydelig signal: klimakampen blir stadig viktigere.

Og da kommer spørsmålet: Går veien til seier i klimakampen gjennom EU? Eller står vi best alene? Kan den norske venstresiden klare seg uten EU om de skal nå sine ambisiøse klimamål? Og: Er det på tide med en ny EU-debatt i flere av disse partiene?

Disse er bekreftet:

Heidi Nordby Lunde

Heidi Nordby Lunde (født 1973) er leder i Europabevegelsen i Norge, skribent og foredragsholder. Til daglig sitter hun på Stortinget for Høyre fra Oslo. Som rikspolitiker og stortingsrepresentant har hun markert seg i saker rundt skattepolitikk, arbeidsliv og sosiale spørsmål, likestilling og internasjonale forhold spesielt knyttet til EU.

Flere navn i panelet blir klart i januar/februar 2020.

Andre kommende arrangementer

Søndag 26. jan 2020 kl 14:00
Brageprisvinner Torgrim Eggen i samtale med Håvard Rem om legendariske Axel Jensen.
Mandag 27. jan 2020 kl 19:00
Visste du at bakterier er dine viktigste venner? Jessica Lönn-Stensrud har doktorgrad i mikrobiologi, mastergrad i pedagogikk og i biokjemi.
Mandag 27. jan 2020 kl 19:00
Foredrag med Håvard Tjora. NB. Eksternt billettsalg.
Tirsdag 28. jan 2020 kl 19:00
I 2019 ble Peru kåret til verdens ledende kultur- og kulinariske destinasjon av World Travel Awards – samtidig som Machu Picchu ble kåret til verdens ledende turistattraksjon.
Onsdag 29. jan 2020 kl 08:30
Vet du hva som skal til for å delta i en offentlig konkurranse? Seminar.
Søndag 2. feb 2020 kl 13:00
Rødhette og ulven på norsk og arabisk lest av Eva-Lotta Sandberg og Maryam Alshaaban.
Load More