Hvem er disse menneskene som står med kniven og livene våre i hendene hver eneste dag? Bli med kirurgen inn på operasjonssalen i en fascinerende og hør bekjennelsene fra det myteomspunne kirurgimiljøet.
Visste du at anestesien oppsto flere hundre år etter de første kirurgiske operasjonene? Eller at Solkongens vellykkede endetarmsoperasjon ble så populær at hele hoffet ville ha samme (smertefulle) operasjon? Stemmer det virkelig at det er en overrepresentasjon av mennesker med psykopatiske trekk blant kirurgene? Og er de virkelig så besatte av hendene sine som det sies?
Johan Bondi tar oss med inn i det lukkede kirurgimiljøet. I sin nye bok Med kniven i hånden. En kirurgs bekjennelser, skriver han med sylskarp presisjon om de første risikable operasjonene, populære kirurgi-myter og egen erfaring med dramatiske sykehustabber. Her får vi være både pasient og kirurg, og får svar på alt vi har ønsket å spørre en lege med kniv i hånden om!
Ta på deg hårnettet, vask hendene og bli med inn på operasjonssalen!
Samtalen ledes av forfatter Ida Hegazi Høyer. I hennes siste roman, Kirurgen (2022), er en foruroligende innsideroman fra gastrokirurgisk avdeling, der vi møter den talentfulle kirurgen Henrik Wold.
Du møter:
Johan Bondi er gastrokirurg og overlege ved Drammen sykehus, og reiser verden rundt med Norges Røde Kors og lærer bort livreddende akutt-kirurgi.
Ida Hegazi Høyer (f. 1981) debuterte i 2012 med romanen Under verden, og etablerte seg raskt som et originalt og kritikerrost forfatterskap. I 2015 ble hun kåret til en av Norges ti mest lovende unge forfattere av Morgenbladet. Hun er blitt tildelt Bjørnson-stipendet og EU’s litteraturpris, og er oversatt til mange språk.