Ivo de Figueiredo | Stormen, om Edvard Munch

Edvard Munch er ikke bare Norges største kunstner, men også den eneste som har erobret en plass i den globale kulturen. Nå er Ivo de Figueiredo klar med sitt nye biografi-storverk om Munch, Stormen.

Stormen forteller historien om en bråmoden kunstner som etter å ha satt Kristiania på hodet med grensesprengende malerier, inntar det europeiske kontinentet som en provinsiell kraft fra nord.

Første bind i Stormen slippes høsten 2023. Den følger Munch fram til 1902. Etter en oppvekst preget av sykdom og farsopprør fikk han sitt gjennombrudd med Det syke barn i 1886. De neste årene fartet han rastløst mellom Norge, Tyskland og Frankrike. Fra han tok opp penselen, levde Munch livet som i en storm der kunsten gikk foran alt. Det fikk kvinnene som elsket ham merke. Det samme gjorde familien han hele livet flyktet fra, men uten at han noen gang brøt nervebåndene som bandt dem sammen.

I Stormen. En biografi om Edvard Munch har Ivo de Figueiredo gjennomgått kjente og nye kilder og skrevet et nært og storslagent portrett av den gåtefulle kunstneren og hans tid. Boken utgis i samarbeid med Munchmuseet.

Du møter:

Ivo de Figueiredo (f. 1966) er historiker, forfatter og kritiker. Hans biografi over J.B. Hjort, Fri mann (2002), ble tildelt Brageprisen. I 2006 og 2007 kom de to bindene av hans kritikerroste Ibsen-biografi. Han høstet ros for dokumentarboka Mysteriet Ingeborg Køber (2010) og mottok Språkprisen for familiehistorien En fremmed ved mitt bord (2016). Ivo de Figueiredo har skrevet siste bind i Fredrikstads bys historie – og har bodd mange år i byen. Foto: Agnete Brun

Bernhard Ellefsen er litteraturkritiker og bokansvarlig i Morgenbladet. Han også selv forfatter. Bernhard Ellefsen er fra Fredrikstad.

Ivo de Figueiredo | Stormen, om Edvard Munch

Bokprek

Tid: onsdag 08. november 2023

Klokken: 20.00 - 21.10

Pris: 140 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev