Søk arrangement
Ingrid Brekke: Polen. Aske og diamanter
 • Tid:
  onsdag 23. sep 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:30
 • Arrangør:
  • Human-Etisk Forbund
Gratis inngang
Eksternt
 • Tid:
  onsdag 23. sep 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:30
 • Arrangør:
  • Human-Etisk Forbund
Gratis inngang
Eksternt
Ingrid Brekke: Polen. Aske og diamanter

Hver høst arrangerer Human-Etisk Forbund «Humanistisk uke». Denne høsten inviterer Fredrikstad lokallag blant annet til et foredrag om situasjonen i Polen.

Du kan hente ut fribillett til dette arrangementet 

Ingrid Brekke gir en innføring i polsk historie og politikk. Gjennom historier om møter med mennesker får publikum innsikt i et land mange mener mye om, men ikke egentlig har så stor kunnskap om.

Polen er et av Norges nærmeste naboland, en folkerik kulturnasjon med voksende økonomi og av vesentlig betydning for Europas utvikling fremover. Polakker er også Norges største innvandrergruppe. Likevel kjenner de fleste nordmenn knapt til hvordan polakkene har det i sitt hjemland, og vet lite om deres samfunn, kultur og historie.

Under arbeidet med boka reiste Ingrid Brekke rundt i Polen og intervjuet også en rekke mennesker. Hvorfor er fortiden fremdeles så tungt til stede? Hvorfor er Polen så viktig?

Brekkes bok Polen. Aske og diamanter redegjør for dagens politiske situasjon og følger tråder bakover i historien.

«(…) nettopp den type intelligent reportasje som dagens opprivede og døvhørte debattklima roper etter.» Bernt Hagtvet, Dagbladet

Ingrid Brekke (f. 1969) er journalist og forfatter. Siden 2000 har hun jobbet i Aftenposten, senest i utenriksavdelingen.

Arrangør: Human-Etisk Forbund, Fredrikstad lokallag

Andre kommende arrangementer

Søndag 20. sep 2020 kl 14:00
Den kritikerroste forfatteren Bjørn Andreas Bull-Hansen forteller om Jomsviking-serien og gir deg et nytt perspektiv på hvordan vikingene levde. 
Mandag 21. sep 2020 kl 11:00
Sjømannskabareten ”Blåmyra” er en hyllest til sjøfolk fra Østfold under seilskutetida med Richard Burgess og Foghorn.
Mandag 21. sep 2020 kl 19:00
Har du noen gang tenkt på hva som er forskjellen på et løfte og en trussel?
Onsdag 23. sep 2020 kl 19:00
I dette foredraget reflekterer førsteamanuensis Søren Wenstøb over de innsikter forskningen gir om mennesker som emosjonelle vesener, med fokus på håp og frykt.
Søndag 4. okt 2020 kl 14:00
Hun var den unge norsk-somaliske jenta som skulle tvinges av familien  til å bli "ærbar". En dag fikk hun nok og stakk av. I denne utgaven av Levd Liv møter Borg-biskop Atle Sommerfeldt opprøreren Kadra Yusuf.
Mandag 5. okt 2020 kl 19:00
Gamlebyen er en av Nord-Europas best bevarte festningsbyer og en av Fredrikstads store turistattraksjoner. Men hvilken visjon har politikerne og byens innbyggere for hvordan vi skal utvikle og bevare Gamlebyen?
Load More