Jeg er ikke polakken din

Ewa Sapieżyńska er én av mange tusen polakker i Norge. Gjennom sin egen historie, og i møte med andre polakker i Norge, gir Sapieżyńska oss et unikt innblikk i landets største innvandrergruppe.

Boken hennes Jeg er ikke polakken din er en personlig og politisk beretning om et Norge vi sjelden hører om. Det er en historie om fordommer, fremmedhet og utenforskap – men også om tilhørighet og møter mellom mennesker, og om hva vi kan gjøre for å se forbi merkelappene vi klistrer på hverandre.

Les kronikken «Er du fra Polen? Men du er jo pen!» i Aftenposten her.

Polakker er den desidert største minoriteten i Norge, men de er nesten usynlige i det offentlige ordskiftet. Hvordan kjennes det egentlig på kroppen å være polsk i Norge i dag? Mange føler seg diskriminert, eller i det minste redusert til stereotypier.

I denne samtalen vil vi vise mangfoldet blant polakkene i Norge. Vi vil utvide debatten om rasisme, uten å redusere den veldig viktige faktoren som er hudfarge, som er sentral.

Samtalen ledes av René Svendsen, sjefredaktør i Fredriksstad Blad.

Disse kommer:

Ewa Sapiezynska er én av mange tusen polakker i Norge. Denne boken er hennes bekymringsmelding og kjærlighetserklæring til landet hun har gjort til sitt eget.

René Svendsen er sjefredaktør i Fredriksstad Blad.

Dette arrangementet er en del av:

Dokumentarfestivalen Kontrast, 18.-23. april 2023

Se hele programmet her, kjøp festivalpass og få med deg alt som skjer.

Jeg er ikke polakken din

Dokumentarfestivalen Kontrast

Tid: lørdag 22. april 2023

Klokken: 18.00 - 18.45

Pris: 130 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Dette arrangementet er en del av dokumentarfestivalen Kontrast 2023. Du kan kjøpe festivalpass til alle arrangementene hele uka her.

KJØP FESTIVALPASS

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev