World music: Ibou Cissokho og Sidsel Walstad. Ny duo – nytt verk

Det blir magiske toner når Ibou Cissokho (kora, vokal) og Sidsel Walstad (harpe) kombinerer musikk fra helt ulike tradisjoner.

Musikerne Ibou Cissokho (kora, vokal) og Sidsel Walstad (harpe) ble introdusert for hverandre da de ble invitert til Global Oslo Musics podkastserie «Kunstnere møter kunstnere» i 2022. Møtet mellom dem avdekket to vidt forskjellige musikalske verdener de delte raust fra om blant annet sine instrumenter, musikalske profiler og karrierer samt at de spilte for hverandre.

Det ble et særdeles varmt møte som endte med et ønske om et samarbeid. Global Oslo Music bestilte derfor et verk av Ibou, som har skrevet mye musikk til egne prosjekter, for duoen som vi nå skal få høre. Sidsel er en klassisk harpist, men har også et ben innen pop, rock og annen rytmisk musikk med ikke minst sine elektriske harper.

Som sønn av griot (navn på musikere og historiefortellere vi kjenner fra Vest-Afrika) og koraspiller Solo Cissokho, har Ibou en arv å tradere videre. Så er mye av musikken han skaper forankret i særlig tradisjoner fra Vest-Afrika, gjerne med heptatonisk eller pentatonisk skala og polyrytmikk, og han blander inn elementer av blant annet blues og pop. Der koraen gjerne spiller rundt melodilinjene, lar Ibou i samspill med Sidsel, instrumentet veves sammen med harpen gjennom melodier, ornamenteringer og rytmefigurer.

Vi lover et unikt samspill fra fremragende utøvere!

Konserten presenteres i samarbeid med Global Oslo Music.

Med støtte fra Kulturrådet

Få også med deg World Music-konserten 27. oktober. Les mer her.

World music: Ibou Cissokho og Sidsel Walstad. Ny duo – nytt verk

Konsert

Tid: søndag 26. november 2023

Klokken: 18.30 - 20.00

Pris: 190 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad og Global Oslo Music

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev