Hvordan skape en god skole?

Bli med på boklansering av boka «Hvordan skape en god skole» – en erfaringsbasert guide skrevet av Øyvind Børven, rap-rektor på Akademiet VGS Fredrikstad.

Akademiet videregående skole kom best ut på elevundersøkelsen i hele Østfold i 2021, og har reist seg fra å være en skole med lave- og middelmådige resultater, til en skole med svært høy gjennomføring, positiv karakterutvikling, gode resultater på elevundersøkelsen og høye søkertall.

Boka kombinerer forskning, erfaring og en rekke praktiske eksempler. Det gjør at stoffet blir lettfattelig og enkelt å tilpasse til din skole og kontekst. Temaer i boka er hva som bør prege rollen til en skoleleder med høy innvirkning, hvordan man bygger opp en knallgod ledergruppe, hvordan man skaper en vi-kultur i personalet der alle drar i samme retning, og mye mer! Det gjør boka aktuell for skoleledere og lærere i fremskutte posisjoner.

Kjersti Normann, fagleder på Elvebakken skole, vil lede bokbadet! Det vil også bli korte foredrag av Forsker Kjersti Lien Holthe (HiØ) om leksefrie skoler og Høgskolelektor Stine Brynildsen (Hiø) om hva som kjennetegner en profesjonell lærer.

Det har skjedd mer i skolen de siste 15 årene enn de foregående 100. Bli med på reisen for å gjenfinne skolens relevans, slik at barna våre kan løpe til skolen!

Børven er kjent som tidligere rapper, og tar fortsatt på seg showmaska fra tid til annen. For mange er han allikevel bedre kjent som podkastvert i podkasten «Et Bedre Skole-Norge» hvor han ukelig samler gjester på jakt etter gode svar på hvordan vi kan skape en bedre skole for barn- og unge.

Høgskolelektor Stine Brynildsen (Hiø)

Forsker Kjersti Lien Holthe (HiØ)

Kjersti Normann, fagleder på Elvebakken skole

Hvordan skape en god skole?

Boklansering

Tid: mandag 05. desember 2022

Klokken: 19.00 - 20.30

Pris: 100 ,-

Arrangør: Øyvind Børven

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev