Søk arrangement
Hvordan kan det å flykte bli en verdifull livserfaring?
 • Tid:
  onsdag 12. feb 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:00
 • Arrangør:
  • Sorg & omsorg
Gratis inngang
Eksternt
 • Tid:
  onsdag 12. feb 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:00
 • Arrangør:
  • Sorg & omsorg
Gratis inngang
Eksternt
Hvordan kan det å flykte bli en verdifull livserfaring?

Hvordan kan det å flykte bli en verdifull livserfaring og ikke et evig eksil?

Pari Rasul Mohammed forteller sin historie om ensomhet, sorg og tap, overlevelse og forventninger fra seg selv om omverdenen.

Pari Rasul Mohammed er opprinnelig fra Nord-Irak, kom til Norge i 2003 og bor nå i Fredrikstad. Hun har ingen utdanning fra Irak, men har fullført sykepleierutdanning i Norge, og studerer nå til master i tverrfaglig samarbeid i helse- og velferdstjenesten. Pari er oppvokst i et land med mangel på menneskerettigheter, uten velferdssystem, og der ulike omstendigheter bidrar til undertrykkelse. Hennes historie handler om ensomhet, sorg og tap, overlevelse og forventninger fra seg selv om omverdenen. 

Om Sorg og Omsorg

Sorg og Omsorg Fredrikstad er en frivillig organisasjon som har som formål å drive sorggrupper, bidra med opplysning om sorgreaksjoner og bistå mennesker i sorg. Sorg og Omsorg ledes av en styringsgruppe som organiserer arbeidet på frivillig basis. Styringsgruppa består av mennesker tilknyttet kirken, begravelsesbyråene, frivilligsentralen, kommuneadministrasjonen, med flere. Noen med sykepleier- og terapeutbakgrunn og andre med interesse for sorggruppearbeid.

 

Sorg og Omsorg organiserer forsterkede selvhjelpsgrupper som handler om at gruppeledere spiller en aktiv rolle både i tilrettelegging og gjennomføring av gruppevirksomheten. Gruppelederne har erfaring og kompetanse innen områder som sykepleie, familieterapi og psykiatri. Samtalegruppene består av 5-8 personer og har alltid 1-2 ledere. Gruppene er tilpasset de ulike typer sorg mennesker kan komme i. Deltakerne kommer sammen ca. hver 3. uke, som regel over ½ år. Gruppetilbudet er gratis for alle deltakere. Sorg og Omsorg tilbyr samtalegrupper for enker og enkemenn, for etterlatte etter selvmord, for foreldre som har mistet barn, for sørgende etter samlivsbrudd. I tillegg arrangerer Sorg og Omsorg temakvelder innen ulike sorgtemaer, eller temaer knyttet til livskriser. Det er et viktig fokus for Sorg og Omsorg å formidle at livet går videre og at det går an å bli glad igjen, selv etter dyptgående kriser.

Du kan komme i kontakt med Sorg og Omsorg Fredrikstad gjennom: Fredrikstad Sentrum Frivilligsentral v/ Inger Marie Solgaard. Telefon: 69 31 68 70 – Mob. 90993815 – eller e-post: post@fredrikstadsentrum.frivilligsentral.no

Andre kommende arrangementer

Tirsdag 28. jan 2020 kl 19:00
I 2019 ble Peru kåret til verdens ledende kultur- og kulinariske destinasjon av World Travel Awards – samtidig som Machu Picchu ble kåret til verdens ledende turistattraksjon.
Onsdag 29. jan 2020 kl 08:30
Vet du hva som skal til for å delta i en offentlig konkurranse? Seminar.
Søndag 2. feb 2020 kl 13:00
Rødhette og ulven på norsk og arabisk lest av Eva-Lotta Sandberg og Maryam Alshaaban.
Mandag 3. feb 2020 kl 11:00
Hvorfor bor det folk på Byens Marker, Nabbetorp, Sorgenfri Nordby og Selbak? Lokalhistoriker Svein Skahjem åpner vårt nye formiddagstilbud i 2020.
Mandag 3. feb 2020 kl 19:00
Om samspillet mellom arbeidsgiver og jobbsøkere i ansettelser. Foredrag med Frode Haaland.
Onsdag 5. feb 2020 kl 08:00
– Kanskje den største faren er å ikke ha noen?
Load More