Dei som budde der ingen skulle tru | Oddgeir Bruaset

Gled deg til et hjertelig gjensyn med menneskene fra den populære tv-serien når Oddgeir Bruaset kommer til Litteraturhuset Fredrikstad.

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu er et av de mest populære tv-seriene gjennom tidene. Oddgeir Bruaset skapte programmet, og i tolv år var han programleder for serien. Han reiste Norge rundt og besøkte de som bodde på de bratteste, mest uframkommelige stedene i landet vårt. Han møtte mennesker som levde tett på naturen, mange under svært enkle kår.

I Oddgeir Bruasets foredrag får vi se og høre om folk som bryt jord på forfalne gårder, som lager egen landingsplass for fly når veien er uframkommelig, om de som velger ensomheten og stillheten, og de som brått får friere på døra. Vi møter Alma Jenssen, som bodde alene på en holme i Nordland i nesten femti år, og som bar på en hemmelighet livet ut. Mange vil også huske Hunde-Per, som levde på Laksefjordvidda i noe midt mellom en samisk gamme og et vikinghus, og som har funne kjærligheten på nytt.

Hvordan har det gått med disse og alle de andre i serien? Bor de fortsatt samme sted eller har de flyttet? Mye har endret seg i livene til dem som bor der ingen skulle tru at nokon kunne bu.

Bildet er tatt av Tor Sivertstøl

Oddgeir Bruaset jobbet i NRK frå 1971 til 2014. Han har laget en rekke program og er mest kjent som programleder for Der ingen skulle tru at nokon kunne bu. Bruaset har skrevet et trettitalls bøker og er en ettertraktet foredragsholder. Han er fra Måndalen i Romsdal og bur i Spjelkavik i Ålesund.

Dei som budde der ingen skulle tru | Oddgeir Bruaset

Foredrag

Tid: søndag 23. oktober 2022

Klokken: 15.00 - 16.00

Pris: 120 (pluss bill.avg.kr 10) ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

KJØP BILLETT

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev