Hva skal vi med den norske modellen?

Etter tre elendige lønnsoppgjør på rad, skyhøy inflasjon, og flere tiår med økende økonomisk ulikhet er det på tide å stille spørsmål ved hva “norskheten” i den såkalte norske modellen bidrar med.

I tillegg til temaer som nasjonal konkurransekraft og frontfagsmodellen kommer vi inn på mer filosofiske spørsmål som konkurrerende identiteter og handlingers universaliserbarhet.

Morten Johansen fra Torpeskolen filosofifabrikk holder en innledning på ca. 45. minutter fra kl. 19.00. Etterpå blir det spørsmål og diskusjon.

Morten Johansen har en master i filosofi fra UiO og en master i estetikk og kunstteori fra Kingston University.

Torpeskolen filosofifabrikk leverer filosofiforedrag om livets store spørsmål på en jordnær og jovial måte. Fabrikken drives av brødrene Magnus og Fredrik, og fetteren deres Morten. Alle er utdanna filosofer og kommer fra Torp i Fredrikstad.

Arrangementet er gratis og gjennomføres i samarbeid med Human-Etisk Forbund Fredrikstad.

Arrangementet finner sted i salen Thygesen, i andre etg. på Litteraturhuset Fredrikstad. Salen åpner en time før arrangementet begynner.

Hva skal vi med den norske modellen?

Filosofi

Tid: torsdag 06. oktober 2022

Klokken: 19.00 - 20.30

Pris: gratis

Dørene åpner kl 18:00

Arrangør: Torpeskolen filosofifabrikk

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev