Hva Erling Kagge har lært av Roald Amundsen

Erling Kagge har besteget verdens høyeste fjell og gått på ski til begge poler. Hva har han lært av Roald Amundsen fra Fredrikstad?

Kagge har etablert et framgangsrikt forlag og lært filosofi av Arne Næss. Som om dette ikke er nok er han i ferd med å bli en kunstsamler, med ry langt utenfor Norge.

Det er ikke dristig å påstå at Erling Kagge er et forbilde. Men forbilder har også forbilder – og ett av Erlings største er Roald Amundsen. I år er det 150 år siden den legendariske polfareren fra Borge ble født. Særlig har Erling Kagge tatt til seg hva Amundsen sa om å forberede seg:

«Seier venter den som har alt i orden – hell kaller man det. Nederlag er en absolutt følge for den, som har forsømt å ta de nødvendige forholdsregler i tide – uhell kalles det

Foto: Lars Pettersen Tinagent

Hør Erling Kagge snakke om Amundsen og sitt eget liv, i samtale med forfatter Jan Ove Ekeberg. Fredrikstad-forfatteren har kjent eventyreren, forlagsmannen og kunstsamleren i over 20 år.

Du møter:

Erling Kagge er forlegger, forfatter, kunstsamler og eventyrer, I 1990 gikk Kagge sammen med Geir Randby og Børge Ousland til Nordpolen, uten hunder og uten å motta forsyninger underveis. Kagge nådde senere Sydpolen alene som den første i verden i 1993 – og Mount Everest året etter, samt fulgte et års studier i filosofi ved Cambridge University. Slik ble Kagge den første i verden som nådde jordens tre poler på bena.

Jan Ove Ekeberg er født i Skedsmo og bor i Fredrikstad. Han har lang erfaring som journalist og var i en årrekke programleder for Økonominyhetene på TV2 Nyhetskanalen. Ekeberg debuterte som forfatter i 1996 med en biografi om Gro Harlem Brundtland, og har senere skrevet flere dokumentarbøker, barnebøker og romaner for voksne. han er i høst bokaktuell med  «Vikingtiden på 200 sider».

Hva Erling Kagge har lært av Roald Amundsen

Levd liv

Tid: onsdag 09. november 2022

Klokken: 19.00 - 20.10

Pris: 120 (pluss bill. avg. kr 10) ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev