Søk arrangement
Hulelignelsen 2: Hva slags kunnskap trenger vi?
 • Tid:
  torsdag 19. nov 2020
 • Klokken:
  19:00- 21:00
 • Arrangør:
  • Torpeskolen filosofifabrikk og Human-Etisk Forbund Fredrikstad
Gratis inngang
Eksternt
 • Tid:
  torsdag 19. nov 2020
 • Klokken:
  19:00- 21:00
 • Arrangør:
  • Torpeskolen filosofifabrikk og Human-Etisk Forbund Fredrikstad
Gratis inngang
Eksternt
Hulelignelsen 2: Hva slags kunnskap trenger vi?

Opp gjennom tiden har kunnskapssøking fulgt ulike trender og fokusert på alt fra bibelsøk, direkte observasjoner, laboratorieundersøkelser, eksperimenter og så videre. Fra den vitenskapelige revolusjon på 1600-tallet og fremover har hovedtanken vært at den kunnskap som er verdt noe, er kunnskap om overordnede og bakenforliggende strukturer som ikke endrer seg. Vi foretrekker kunnskap om naturlover og diagnoser fremfor kunnskap om individer og enkeltfenomener. Hva slags kunnskap trenger vi egentlig og hva er det vi kan se bort fra?

Med utgangspunkt i Platons hulelignelse skal vitenskapsfilosof Fredrik Andersen diskutere hva slags kunnskap vi trenger og hva dette innebærer for ulike fagfelt slik som medisin, helsearbeid og utdanning.

Innledning blir på ca. 45 minutter fra kl. 19:00. Etterpå blir det spørsmål og diskusjon.

Om Fredrik Andersen:
Fredrik er vitenskapsfilosof og fokuserer hovedsakelig på filosofiske grunnlagsproblemer i moderne fysikk, men er også interessert i en rekke andre filosofiske spørsmål. Han er førsteamanuensis i filosofi ved NMBU og Høgskolen i Østfold med doktorgrad i filosofi fra NMBU.

Om Torpeskolen filosofifabrikk:
Torpeskolen filosofifabrikk leverer filosofiforedrag om livets store spørsmål på en jordnær og jovial måte. Fabrikken drives av brødrene Magnus og Fredrik, og fetteren deres Morten. Alle er utdanna filosofer og kommer fra Torp i Fredrikstad.

Arrangementet er gratis og gjennomføres i samarbeid med Human-Etisk Forbund Fredrikstad.

Arrangementet finner sted i Egalia, i tredje etasje Litteraturhuset Fredrikstad. Salen åpner en time før arrangementet begynner.

Andre kommende arrangementer

Søndag 20. sep 2020 kl 14:00
Den kritikerroste forfatteren Bjørn Andreas Bull-Hansen forteller om Jomsviking-serien og gir deg et nytt perspektiv på hvordan vikingene levde. 
Mandag 21. sep 2020 kl 11:00
Sjømannskabareten ”Blåmyra” er en hyllest til sjøfolk fra Østfold under seilskutetida med Richard Burgess og Foghorn.
Mandag 21. sep 2020 kl 19:00
Har du noen gang tenkt på hva som er forskjellen på et løfte og en trussel?
Onsdag 23. sep 2020 kl 19:00
Ingrid Brekke gir en innføring i polsk historie og politikk.
Onsdag 23. sep 2020 kl 19:00
I dette foredraget reflekterer førsteamanuensis Søren Wenstøb over de innsikter forskningen gir om mennesker som emosjonelle vesener, med fokus på håp og frykt.
Søndag 4. okt 2020 kl 14:00
Hun var den unge norsk-somaliske jenta som skulle tvinges av familien  til å bli "ærbar". En dag fikk hun nok og stakk av. I denne utgaven av Levd Liv møter Borg-biskop Atle Sommerfeldt opprøreren Kadra Yusuf.
Load More