Fra Henki Hauge Karlsens kamp, homoforbud og til dagens Pride. Hvordan har homokampen utviklet seg gjennom årene? Forfatter av boken Henki – å leve med AIDS-viruset, Arve Juritzen møter forfatter og aktivist Gerd Brantenberg i samtale med journalist Steffen Fjærvik.
Henki Hauge Karlsen er kjent for å være landets første åpne hivpositive. Henki fikk sparken fra jobben som bartender ved Papillon restaurant i Fredrikstad. I biografien forteller Arve Juritzen den sterke historien.
Gerd Brantenberg er en levende legende innen feministbevegelsen og kampen for homofiles rettigheter. Hun debuterte som forfatter i 1973 med «Opp alle jordens homofile». I 1977 kom «Egalias døtre», som er hennes mest leste bok, og som har gitt navnet til storsalen «Egalia» i Litteraturhuset Fredrikstad. Brantenberg var med på opprettelsen av Tverrlitterært Kvinneforum i 1978, har vært aktivist ved Kvinnehuset i København og Oslo (1972-93), vært med på opprettelsen av Krisesenteret i Oslo og Kvindehøjskolen i Danmark og stiftelsen av Lesbisk Bevegelse i København (1974) og Oslo (1975). Hun er med andre ord et tidsvitne som selv har stått på barrikadene for norsk kvinne- og homokamp.
Steffen Fjærvik er tidligere journalist og programskaper i NRK, nå frittstående konsulent og rådgiver. I dokumentarserien Tidsvitne på NRK1 fortalte Steffen historien om Henki Hauge Karlsen og HIV på åttitallet gjennom arkivklipp som vi også skal se i kveld. Episoden ligger fortsatt på NRK Nett-TV, og kan være en nyttig oppfrisker for publikum før kveldens samtale.
Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.
22. oktober 2024 | kl 15.00
29. oktober 2024 | kl 15.00
22. oktober 2024 | kl 15.00
29. oktober 2024 | kl 15.00
Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!
Les mer her