Søk arrangement
Møt sommeren med Wildenvey!
Pris:
  • 120,- (pluss bill. avg. kr 10,-)
Pris:
  • 120,- (pluss bill. avg. kr 10,-)
Møt sommeren med Wildenvey!

I den nye serien vår Hjorths litterære fristelser byr vi denne gang på et glødende foredrag om Herman Wildenvey.

Det ryktes at damer besvimte når han leste. Men hvem var han, den mest romantiske dikteren av dem alle?

Vigdis Hjorth skriver: Herman Wildenvey, som rimer så deilig på forglemmegei, men som vi har glemt, dessverre? Eller ville det vært verre, om vi ennå gikk omkring med hans vers i våre hoder, hans taler og triller, og ga dem videre til våre poder?

Hør og opplev Vigdis Hjorth fortelle om og lese Herman Wildenvey. Kanskje barbeint! Og kanskje med Champagne!

Vigdis Hjorth deler sine beste anekdoter og refleksjoner fra våre klassiske litterære perler. Seks ganger i året levendegjør hun noen av våre aller fremste forfattere og forfatterskap. Vigdis Hjorth er en uforglemmelig formidler og bruker hele sitt spektakulære følelsesregister når hun forteller. Kom, nyt og lær!

Dette er litteraturen som ikke bare har formet samfunnet og historien vår, men også av vår egen oppfatning av hvem vi er som mennesker. Vigdis Hjort er en nestor i litteraturhistorien og, ikke minst, i de psykologiske og filosofiske labyrintene litteraturen snirkler seg gjennom.

Denne våren har vi møtt Tove Ditlevsen og Sigrid Undset. Nå er det Herman Wildenveys tur. Og til høsten kan vi glede oss til Alf Prøysen, Rolf Jacobsen, Camilla Collett og Dag Solstad.

Disse kommer til høsten:

Onsdag 21. september kl 1900

Camilla Collett gikk foran

Vigdis Hjorth mener litteraturen kan si oss alt om å være kvinne i dagens samfunn. I dette foredraget ser hun nærmere på Camilla Collet og de som har fulgt etter henne. Camilla Collett (1813-1895) var en pionér – både som romanforfatter og kvinnesaksforkjemper. Hun er best kjent for sin ene roman, Amtmandens Døtre, som drøfter kjærlighetsekteskap kontra fornuftsekteskap, og viser hvilke begrensede muligheter kvinner har til å bli lykkelige i ekteskapet

Torsdag 27. oktober kl 1900

Alf Prøysen og Rolf Jacobsen – en varm og en kald

Denne kvelden møter vi to samtidige veldig ulike norske poeter: Alt Prøysen/Rolf Jacobsen.

Vigdis Hjorth formidler levende den store betydningen Alf Prøysen hadde for Hjorth i oppveksten og om hvordan hun som voksen og mor leste «Tømmer» på familiens hjemlige julaften. Hun setter den frie Alf Prøysen inn i en spennende kontrast til den mer kontrollerte og pretensiøse lyrikeren Rolf Jacobsen: revyartisten og sirkushesten opp mot den påtatte modernistiske dikteren: «Alf har et varmt hjerte. Rolf har en kald smerte».

Torsdag 24. november kl 1900

Dag Solstad – mesteren og bøkene

Vigdis Hjorth boltrer seg i Dag Solstads forfatterskap. Dag Solstad debuterte med novellesamlingen Spiraler i 1965 og har siden vært en av landets mest markante forfattere.

Solstad har fått en nesten uoverskuelig rekke med priser. I dette foredraget møter vi forfatteren og forfatterskapet gjennom Vigdis Hjorths blikk, både som forfatterkollega og som leser.

Andre kommende arrangementer

Torsdag 12. mai 2022 kl 19.00
Romanen "Jente, 1983" beskrives som årets sterkeste leseropplevelse. Møt Linn Ullmann i samtale med Alf van der Hagen.
Torsdag 12. mai 2022 kl 19:00
Filosofisk foredrag og diskusjon i regi av Torpeskolen filosofifabrikk.
Fredag 13. mai 2022 kl 19:30
Legenden Jojje Wadenius er frontfigur når det endelig blir Gitarfest på huset igjen.
Søndag 15. mai 2022 kl 14:00
En forestilling om det absurde båndet mellom narsissisten og hennes bytte.
Onsdag 18. mai 2022 kl 08:00
Tilgang på elektrisk kraft i Nedre Glomma – hva er problemet og hva gjør vi med det?
Load More